ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύμβαση 4,2 εκατ. για την κατασκευή βιολογικού αποχετευτικού δικτύου στον Πλακιά

0

Ένα έργο πνοής που προστατεύει το περιβάλλον, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, και προωθεί το τουρισμό στο νότιο Ρέθυμνο, ξεκινάει το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για την κατασκευή βιολογικού αποχετευτικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά προϋπολογισμού 4,2 εκ. ευρώ, τη σύμβαση του οποίου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονή, του δημάρχου Αγ. Βασιλείου Γιάννη Πιπεράκη, περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων, και στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης. Το σημαντικό αναπτυξιακό έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013, με χρόνο υλοποίησης τους 18 μήνες.

«Ένα μεγάλο έργο που όλοι μαζί παλέψαμε για να ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Πλακιά, το νότιο Ρέθυμνο, με τον βιολογικό, τα δίκτυα, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, και θα δώσει τουριστική ώθηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δήμων και της ΠΕ Ρεθύμνου, της Περιφέρειας μας, γιατί χωρίς την καλή συνεργασία, την συνέργεια, ίσως το έργο αυτό να μην γινόταν ποτέ. Επίσης πρέπει να υπογραμμιστεί ότι εκτελούνται σημαντικά έργα και στην ΠΕ Ρεθύμνου με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμαρχο, την Αντιπεριφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας, που συνέβαλλαν για το σημαντικό αυτό έργο».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ανέφερε, ότι, «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, για το δήμο Αγ. Βασιλείου, γιατί υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση για ένα έργο πνοής. Ο βιολογικός του Πλακιά, που αφορά στην ουσία όλο το νότιο τμήμα του δήμου Αγ. Βασιλείου, παρά πολλές δημοτικές κοινότητες. Η σημερινή σύμβαση των 4,2 εκ ευρώ αφορά το εξωτερικό δίκτυο, και στη συνέχεια έρχονται και οι υπόλοιπες συμβάσεις γιατί συνολικά το έργο υπερβαίνει τα 13 εκ. ευρώ. Το πάλεψαν πάρα πολύ ο δήμος Αγ. Βασιλείου, η Περιφερειακή Ενότητα, η Περιφέρεια μας, για να ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης. Αισθανόμαστε λοιπόν σήμερα ευτυχείς γιατί ένα έργο αναπτυξιακό σε μια τουριστική περιοχή ξεκινάει».

Τέλος με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης επεσήμανε: «Ο βιολογικός του Πλακιά αφορά την ευρύτερη περιοχή της Γαλιάς. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής που θα δώσει ζωή στην περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες. Προστατεύουμε το περιβάλλον σε μια κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, γιατί όπως γνωρίζετε ο δήμος μας δεν έχει διαχειριστική τεχνική επάρκεια προκειμένου να υποστηρίζει την κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων».

Οι οικισμοί που θα εξυπηρετούνται από το νέο δίκτυο μεταφοράς είναι: ο Ασώματος, τα Λευκόγεια, του Μαριού, ο Μύρθιος και το Δαμνόνι στα Ανατολικά, η περιοχή της Σούδας και ο οικισμός των Σελλίων στα Δυτικά, καθώς και η παραθαλάσσια οικοδομική ενότητα του Πλακιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ