ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά ποιο φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη; του Μανώλη Ηλιάκη

0

ΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ Ο ΜΑΡΞ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠOΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι ακροδεξιοί μηχανισμοί έχουν βαθιές ρίζες στην Ευρώπη. Μπορεί ο ναζισμός και ο φασισμός να νικήθηκαν στρατιωτικά, αλλά οι ιδέες τους επέζησαν μέχρι σήμερα. Και διαψεύδουν το κομμουνιστικό φάντασμα του Μαρξ. «Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: το φάντασμα του κομμουνισμού. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: ο πάπας και ο τσάρος, ο Μέτερνιχ κι ο Γκιζό, γάλλοι ριζοσπάστες και γερμανοί αστυνομικοί.»……

Αυτά έγραφε στο μανιφέστο  ο Μαρξ δυστυχώς  και  εύχομαι να είναι προσωρινά αλλά το φάντασμα του φασισμού είναι που πλανιέται σήμερα πάνω από την Ευρώπη της Αναγέννησης του διαφωτισμού, της Γαλλικής επανάστασης, της Ρωσικής επανάστασης ,του Γαλλικού  Μάη του 1968.

Σήμερα πάνω από την Ευρώπη πλανιέται ο μεταλλαγμένος φασισμός, .. Παίρνει τη μορφή του νοικοκύρη και πατριώτη, κάνει το έθνος και τη φυλή ανώτατη αξία, μέσα από τη συντριβή του πιο αδύνατου και του πιο φτωχού.

Στην Ουκρανία με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών δημιουργήθηκε μια νέα αστική αντιδραστική κυβέρνηση με ισχυρή παρουσία και φασιστών, απογόνων των συνεργατών των ναζί, πολέμιων του σοσιαλισμού, που ανέτρεψε έναν άλλο αστό πολιτικό, τον Β. Γιανουκόβιτς, ο οποίος επιδίωξε να παζαρέψει και με τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Η στρατιωτική επίθεση που εξαπόλυσε η δοτή - πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ αλλά και ισχυρών κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και υπό τα τύμπανα της φασιστικής Ουκρανικής δεξιάς, εναντίον των εξεγερμένων πολιτών της Ανατ. Ουκρανίας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και κατά πάσαν πιθανότητα οδηγεί σε πόλεμο στο Ουκρανικό έδαφος.

Όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και οι δεσπόζοντες κύκλοι της ΕΕ ενθαρρύνουν την έκρηξη πολεμικών τυχοδιωκτισμών από το καθεστώς του Κιέβου στην Ανατ. Ουκρανία, παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά.

Αν οι στρατιωτικοί τυχοδιωκτισμοί του Κιέβου συνεχισθούν, ήδη έχουν προκαλέσει νεκρούς σε πόλεις της Ανατ. Ουκρανίας, τότε είναι βέβαιον ότι ο αναπότρεπτος πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας, μπορεί να προσλάβει απρόβλεπτες και γενικευμένες διαστάσεις, με την ανοικτή συμμετοχή της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Μια τέτοια εξέλιξη, πιθανή ήδη απ' όσα τραγικά συμβαίνουν και λέγονται, θα ρίξει όλη την Ευρώπη στην άβυσσο, ενώ η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί και θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Δυστυχώς, η Ελλάδα της παραδομένης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αυτήν την ώρα, αντί να αναλάβει θετικές πρωτοβουλίες για την ανακοπή των τυχοδιωκτισμών του Κιέβου, διατυπώνοντας στα όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά και αυτόνομα, ένα διαφορετικό λόγο ειρήνης, ενάντια στο νέο ψυχρό και «θερμό» πόλεμο, κινείται στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση. Η παραδομένη κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συμπεριφέρεται ως το δορυφορικό πιόνι των θερμοκέφαλων της Δύσης και ως προωθημένο όχημα ενός αντιρωσικού άξονα, που βάζει φουρνέλο στην καρδιά της Ευρώπης.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Τουρισμού ανέβαλε, προφανώς για πολιτικούς λόγους, και για δεύτερη φορά την προγραμματισμένη για την Τετάρτη (16/4) επίσκεψη στη Μόσχα. Ούτε τον ρωσικό τουρισμό στη χώρα μας δεν σκέφτεται η κυβέρνηση μπροστά στις υποτελείς σχέσεις της με τον αμερικανο-ΕΕ άξονα.

H κλιμάκωση της ενδοϊμπεριαλιστικής στρατιωτικο-διπλωματικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία επιβεβαιώνει καθημερινά ότι αυτή έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας σκληρής γεωστρατηγικής διαπάλης με απρόσμενες διαστάσεις. ΗΠΑ - ΕΕ, από τη μια, και καπιταλιστική Ρωσία, από την άλλη, συγκρούονται ανεξαρτήτως προσχημάτων που χρησιμοποιούνται. Η σύγκρουση αυτή επισπεύσθηκε με την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, με μπροστάρηδες τη Γερμανία και την Πολωνία, που έσπευσαν να συνδράμουν τη μερίδα της αστικής τάξης που συνέδεε τα συμφέροντά της, ενώ σφήνα μπήκαν και οι ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωστρατηγικών συμφερόντων σε ανταγωνισμό τόσο με τη Ρωσία όσο και με την ΕΕ. Η προσπάθεια δημιουργίας σφαιρών επιρροής, μετά την ανατροπή και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αφορά επίσης μια σειρά πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, όπως η Μολδαβία, η Γεωργία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν κ.λπ.

Αν τώρα πάρει κανείς υπόψην του  ότι οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν συνολικά σε 1,75 τρισ. δολάρια το 2013, και ότι εκτός από της ΗΠΑ και  άλλες χώρες  βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, αύξησαν τις δικές τους δαπάνες, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Στη σκιά της όξυνσης των γεωπολιτικών ανταγωνισμών διεθνώς, από την Ουκρανία έως την Κίνα κι από το Μάλι έως το Ιράκ και το Αφγανιστάν  καταλαβαίνει ότι ολόκληρος ο πλανήτης μοιάζει με μια βόμβα που το φυτίλι είναι έτοιμο να πάρει φωτιά..

Οι λαοί έχουν την τρομακτική εμπειρία των προηγούμενων  παγκόσμιων πολέμων και γνωρίζουν ότι όχι μόνο πρέπει να μείνουν μακριά από την μοιρασιά της παγκόσμιας μαφίας αλλά πρέπει να ξεσηκωθούν και με επανάσταση να καταστρέψουν όλο αυτό το παλαιό σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, του πολέμου,  της αδικίας, και της οικολογικής καταστροφής.

Δυστυχώς  σήμερα ζούμε το Γολγοθά και την διαρκή σταύρωση των εργαζομένων όλου του κόσμου εύχομαι γρήγορη ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

 

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ.

 

ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ