ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Ν. Κορέα με 4 νεκρούς και 284 αγνοούμενους

0

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 55 τραυματίστηκαν και 284 αγνοούνται μετά το ναυάγιο νοτιοκορεατικού φέρι που μετέφερε 462 ανθρώπους κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση διάσωσης, αλλά όσο περνούν οι ώρες, εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή 87 σκαφών, 18 ελικοπτέρων και 160 δυτών. Ακόμη, ο Αμερικανικός Έβδομος Στόλος ανακοίνωσε ότι το USS Bonhomme Richard που μεταφέρει ελικόπτερα εκτελούσε περιπολία ρουτίνας ανοικτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας και κατευθύνεται προς την περιοχή του ναυαγίου

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 284 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, αλλά καθώς έχει πέσει η νύχτα η επιχείρηση διάσωσης γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Νωρίτερα, νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι 368 άτομα διασώθηκαν, ωστόσο αργότερα έκαναν λόγο για λάθος υπολογισμό και πλέον έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των διασωθέντων στους 174.

Εικόνες που φτάνουν από το σημείο του ναυαγίου έδειχναν το πλοίο αρχικά με μία κλίση και στη συνέχεια εντελώς βυθισμένο, με ορατό μόνο ένα μικρό κομμάτι του. Πλάνα δείχνουν ακόμη διασώστες να ισορροπούν πάνω στο κομμάτι που βρίσκεται έξω από το νερό και να βγάζουν έξω τους νεαρούς επιβάτες από τα φινιστρίνια. Κάποιοι εκ των συμμαθητών τους πήδηξαν στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, κάποιοι εκ των διασωθέντων περισυνελέγησαν από παραπλέοντα εμπορικά σκάφη. Ακόμη, δύτες του Ναυτικού ερευνούν την περιοχές για τους αγνοούμενους.

Το πτώμα μίας γυναίκας, μέλους του πληρώματος, ανασύρθηκε από το πλοίο, σύμφωνα με την ακτοφυλακή, ενώ ένα ακόμη εξέπνευσε λίγο αφότου διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε εντατική.

Μαθήτρια δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι φίλοι της παγιδεύτηκαν. «Είμαι στη μέση του να διασωθώ. Την ώρα που το πλοίο πήρε κλίση, κανείς από μας δεν κουνιόταν, καθώς μας έδωσαν εντολή να μην κινηθούμε επειδή ήταν επικίνδυνο. Μου είπαν ότι οι φίλοι μου και άλλοι φίλοι δεν μπορούν να διαφύγουν γιατί ο διάδρομος είναι αποκλεισμένος. Φαίνεται ότι πολλοί μαθητές δεν μπορούν να βγουν γιατί ο διάδρομος έχει γεμίσει νερό», δήλωσε η μαθήτρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε το ναυάγιο, ωστόσο αυτόπτες ανέφεραν ότι άκουσαν ένα θόρυβο, σαν πρόσκρουσης, προτού το πλοίο πάρει κλίση και βυθιστεί, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

«Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και το πλοίο σταμάτησε. Πήρε κλίση και μας είπαν να παραμείνουμε στις θέσεις μας», τόνισε επιβάτης στο τηλεοπτικό κανάλι ΥΤΝ, ενώ το πιθανότερο είναι το φέρι να προσέκρουσε σε βράχο.

Εξαγριωμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν στο σχολείο του Ιντσεόν ζητώντας απαντήσεις, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του BBC, στη Σεούλ.

ethnos.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ