ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι στη δυστυχία του Ανδρέα Κούνουπα

0

Μεγάλος αριθμός του πληθυσμού της χώρας μας δυστυχεί.

Πάνω από το έκτο του πληθυσμού, ένας στους δύο νέους, μια στις τέσσερις γυναίκες είναι χωρίς δουλειά. Δύο στους πέντε Έλληνες είναι φτωχοί. Χιλιάδες οικογένειες με παιδιά πεινούν, βασανίζονται, εξαθλιώνονται και χιλιάδες αυτοκτονούν.

Αυτή την απάνθρωπη τραγωδία βιώνει ο λαός μας και τη δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση που ιδρύθηκε από τους πλουτοκράτες και λειτουργεί για το θησαυρισμό τους από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την οικειοποίηση του πλούτου που παράγουν.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της. Το ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και τα μικρά κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα την μαλακώσουν λέει, με παρακλήσεις, ικεσίες και τη λογική. Νομίζουν ότι θα κάμψουν την πλεονεξία των πλουτοκρατών, πράγμα που δεν έγινε ποτέ στον κόσμο ούτε πρόκειται να γίνει. Η οδυνηρή συμφορά θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Το ΚΚΕ λέει ότι είναι αδύνατη η εξομάλυνση, είναι ουτοπία και απάτη. Μοναδική λύση η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εξουσία τα μέσα παραγωγής στο λαό, γενικά το κουμάντο στο λαό που είναι πολυπληθέστερος με αλληλεγγύη και φιλαλληλία.

Στον καπιταλισμό, το κράτος αναθέτει στους επιχειρηματίες όλες τις λειτουργίες, παραγωγή, εμπόριο, υπηρεσίες, επικοινωνίες κλπ. Αυτοί  με δικά τους ή δανεικά κεφάλαια εκτελούν το έργο, το κοστολογούν και εισπράττουν όσο πιο πολλά μπορούν και δίνουν τους εργάτες που το εκτέλεσαν όσο πιο λίγο μπορούν.

Η διαφορά είναι τεράστια και τα κέρδη τους 600 δισεκ. Μόνο την Ελβετία τη στιγμή που το χρέος της χώρας είναι 300 δις. και ο προϋπολογισμός 55-60 δις.

Με τον πανίσχυρο τύπο τους και την πανίσχυρη τηλεόρασή τους πείθουν ότι δε γίνεται αλλιώς ότι αυτό είναι φυσικό να δουλεύουν για τους άρχοντες και να μη μιλούν. Έτσι η ανισότητα κάθε μέρα μεγαλώνει η δυστυχία πλημμυρίζει τη χώρα.

Την ανατροπή της λαίλαπας στη χώρα μας μόνο το ΚΚΕ θ τη φέρει. Είναι η δύναμη που για το δίκιο των εργαζομένων μπορεί να κάνει παλλαϊκή την ΣΥΜΜΑΧΙΑ με την επίμονη, αδιάκοπη πάλη, την αλήθεια, την εντιμότητά του. Εγγύηση η αντοχή του στις φυλακές, στις εξορίες, στα βασανιστήρια, στα αποσπάσματα για το δίκιο του λαού. Εγγύηση οι αθάνατοι ήρωες του που τιμούμε με ευγνωμοσύνη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ