ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαθητές έκαναν έρευνα πεδίου στον υγροβιότοπο του Πετρέ

0

Τη δική τους έρευνα πεδίου στον υγροβιότοπο του Πετρέ στο Ρέθυμνο, έκαναν σήμερα οι μικροί μαθητές από το 2ο δημοτικό σχολείο Ατσιποπούλου, αλλά και από το 1ο σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος με τίτλο "υγροτ(ρ)οποποιώ την συμπεριφορά μου".

Οι μικροί ερευνητές λοιπόν, είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν δίπλα στο ποτάμι, που δυστυχώς σήμερα είναι πολύ υποβαθμισμένο, ενώ θαύμασαν την παλιά γέφυρα, αλλά και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του τόπου…

Ειδικότερα, μία διαφορετική εκδρομή που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς αποτελεί γι’ αυτούς μια μοναδική εμπειρία, έκαναν το πρωί οι 36 μαθητές της τετάρτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Ατσιποπούλου Ρεθύμνου και οι 45 μαθητές της αντίστοιχης τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και με την πολύτιμη βοήθεια του πανεπιστημιακού, Βαγγέλη Μανταδάκη, επισκέφθηκαν τον μοναδικό υγροβιότοπο του Πετρέ, που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, κάνοντας τη δική τους έρευνα πεδίου, στο πλαίσιο του δικτύου "υγροτ(ρ)οποποιώ την συμπεριφορά μου".

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, που συνόδεψε τους μικρούς μαθητές, τους μίλησε για την ιστορία της περιοχής και τους βοήθησε στην δειγματοληψία νερού από τον Πετρέ που έκαναν τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους. Για την δειγματοληψία μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε το ειδικό βαλιτσάκι με τα δείγματα και τις οδηγίες χρήσης που τους απέστειλε το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ιεράπετρας.

Οι μικροί ερευνητές -στη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή- πέρα από το παιχνίδι, είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν δίπλα στο ποτάμι, που δυστυχώς σήμερα, χάρη στην ανθρώπινη παρέμβαση είναι πολύ υποβαθμισμένο, ενώ ευρισκόμενα στις εκβολές του στην θάλασσα, θαύμασαν ότι πλέον έχει απομείνει από την παλιά γέφυρα, αλλά και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

Με άλλα λόγια τα παιδιά μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του σπουδαίου υδροβιότοπου του Πετρέ.

 

neatv.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ