ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πάνω από 100 οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού

0

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σπουδαστές και καθηγητές της σχολής «Τεχνολογία και εκπαίδευση», συγκεντρώθηκαν την π. Κυριακή στο Σπίτι του Πολιτισμού για την απονομή των τουριστικών πιστοποιήσεων των εκπαιδευόμενων αυτής της χρονιάς.

Περισσότερες από 100 πιστοποιήσεις απενεμήθησαν σε μαθητές οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα το χειμώνα που μας πέρασε, εξασφαλίζοντας πέρα από την πιστοποίηση των σπουδών τους και την πρώτη τους αμειβόμενη πρακτική εκπαίδευση, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Κορνελάκη Οικονομάκη, διευθύντρια της σχολής Τεχνολογία και εκπαίδευση Tourism School, εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ήδη «τρέχουν», έχουν προγραμματιστεί και νέα για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά: «Για τη νέα χρονιά έχουμε ετοιμάσει 12 νέα πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα τουρισμού, 7 πιστοποιημένες αίθουσες από το υπουργείο Παιδείας και 17 πιστοποιημένους επαγγελματίες με όρεξη και μεράκι για τη δουλειά μας» είπε. Όσον αφορά στη βραδιά της απονομής η ίδια τόνισε: «Είχαμε τη χαρά να εκπαιδεύσουμε πάνω από 100 μάγειρες ζαχαροπλάστες, πιστοποιημένους υπαλλήλους υποδοχής, στελέχη οικονομίας και διοίκησης κ.α.» ενώ αναφερόμενη στο στόχο που έχει τεθεί υπογράμμισε: «Έχουμε θέσει ως στόχο την άρτια επαγγελματική εκπαίδευση, την πιστοποίηση επαγγέλματος και την αμειβόμενη πρακτική άσκηση για διασύνδεση με την αγορά εργασίας».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Νικολιδάκης με την ιδιότητα του εκπαιδευτή στη σχολή «Τεχνολογία και Εκπαίδευση» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα γίνεται  η απονομή στους μαθητές που το χειμώνα παρακολούθησαν μαθήματα ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής. Τα παιδιά αυτά είναι ήδη στους χώρους εργασίας και κάνουν την πρακτική τους, έδωσαν τις εξετάσεις τους, παίρνουν την πιστοποίησή τους, δηλαδή, έκαναν το πρώτο βήμα τους επαγγελματικά.   Αυτό είναι θετικό για το Ρέθυμνο που σιγά σιγά ξεκινάει να μπαίνει δυναμικά στο χώρο του τουρισμού, «βγάζοντας» επαγγελματίες του χώρου».

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στη σπουδάστρια Ελένη Ιγγλεζάκη που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις Μαγειρικής Τέχνης, η Σχολή, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά που κατέβαλε, της προσέφερε υποτροφία για το 2ο έτος των σπουδών της.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό,  ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ.κ. Ευγένιος και  η κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ