ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιστολή του προέδρου της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. Ν. Μαρκίδη προς την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης

0

Αξιότιμε κ. Γενικέ.

Σκοπός της παρούσας επιστολής μας είναι να σας ενημερώσουμε περί των όσων αναφέρει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρίου κ. Πετρακάκης σε σχετική επιστολή του προς εσάς και η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο.

Αρχικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι οι Γενικές Συνελεύσεις για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων των χρήσεων 2011 και 2012 πραγματοποιήθηκαν μέσα στις προθεσμίες οι οποίες ορίζονται από το νόμο εμπορικό νόμο (2190/1920 άρθρα 21 και 22 ), κατά τον τρόπο που αυτός ορίζει ενώ τηρήθηκαν στο ακέραιο οι διατυπώσεις δημοσιότητας οι οποίες προβλέπονται στο άρθρο 7β του Ν. 2190/1920.

Τα όσα αναφέρει ο κ. Πετρακάκης περί εν κρυπτό συνελεύσεων , παρερμηνεύοντας το άρθρο 22 του Ν. 2190/1920, δεν αληθεύουν αφού η εταιρεία μας έχει υποχρέωση πρόσκλησης του νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου Αμαρίου ήτοι του Δημάρχου και όχι του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου(κατόπιν και σχετικής υπόδειξης του Τμήματος Εμπορίου).

Παρόλα αυτά στα πλαίσια της διαφάνειας και της θέλησης για καλή συνεργασία υπήρξε σχετική ενημέρωση του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου πρακτικό του οποίου σας επισυνάπτουμε.

Όσον αφορά τη χρήση 2013 πράγματι υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας των ριζικών αλλαγών που υπήρξαν στο φορολογικό νόμο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το λογιστήριο της εταιρείας μας αποτελείται από ένα μόνο άτομο. Εξαιτίας αυτού ενημερώσαμε ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι της 15 Αυγούστου κατά τον τρόπο που ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Σας επισυνάπτουμε τις οικονομικές καταστάσεις των ετών 2010 ( θητείας κ. Πετρακάκη οι οποίες συντάχθηκαν επί θητείας μας και αναφέρονται τα όσα πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του ) 2011, 2012 τα σχετικά πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων καθώς και το σχετικό πρακτικό ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το αργότερο μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία θα σας αποστείλουμε τις νόμιμα συνταγμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2013 και το σχετικό πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης.(Τα ανωτέρω βρίσκονται κατατεθειμένα στο Τμήμα Εμπορίου καθώς και δημοσιευμένα στο ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως όπως προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία)

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προς διαφύλαξη της υπόληψης μας καθώς και των εργαζομένων μας η Διοίκηση της εταιρείας προτίθεται τις επόμενες βδομάδες κατόπιν απόφασης του Δ..Σ. να αναθέσει σε εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου για τις χρήσεις 2005-2013. Η σχετική σύμβαση θα κοινοποιηθεί τόσο σε εσάς όσο και στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου οικονομικών ( ΕΛΤΕ ) καθώς και στην αρμόδια εποπτεύουσα αρχή διενέργειας διαχειριστικών ελέγχων (Σ.Ο.Ε.Λ.) αμέσως μόλις υπογράφει. Για τα μεταγενέστερα αποτελέσματα των ελέγχων και τα τυχόν ευρήματα θα ενημερωθείτε απευθείας από την Ελεγκτική εταιρεία όπως αυτό προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία.

Βρισκόμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή Μαρκίδης Νικόλαος Πρόεδρος Δ.Σ. ΑΜΑΡΙ Α.Ε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ