ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου έγινε είδηση σε όλο τον κόσμο

0

Αναπάντεχη προβολή είχε το Φράγμα των Ποταμών, το Αμάρι και γενικότερα το Ρέθυμνο, λόγω της ύπαρξης του κροκοδείλου στη τεχνητή λίμνη του φράγματος. Από τις πρώτες ώρες το θέμα με το νεαρό κροκόδειλο του Ρεθύμνου τράβηξε το ενδιαφέρον των ηλεκτρονικών σελίδων μεγάλων εφημερίδων, ενώ δεν άφησε αδιάφορα και τα κανάλια  με πανελλαδική εμβέλεια.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουλίου που η είδηση με τον κροκόδειλο έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες ειδήσεις που αφορούν το Ρέθυμνο. Η διασπορά της είδησης έγινε με πολλή μεγάλη ταχύτητα και είναι η πρώτη φορά που ένα ζήτημα του Ρεθύμνου που παίρνει τόσο μεγάλες διαστάσεις, δεν είναι απαραίτητα αρνητικό.

 

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το «Ρ» μέσω της  ιστοσελίδας Rethemnosnews.gr και μέσα σε λίγες ώρες έκανε, όχι μόνο το γύρο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση τις πρώτες ώρες, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και οι αναδημοσιεύσεις ήταν λίγες. Αργότερα όμως όταν το Rethemnosnews.gr δημοσίευσε σε αποκλειστικότητα την πρώτη φωτογραφία του κροκόδειλου την οποία εξασφάλισε από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας (δίπλα στη λίμνη) κ. Νικήστρατο Πολιτάκη η είδηση μεταδόθηκε παντού. Λίγες ώρες μετά η ιστοσελίδα μας έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο που τράβηξε ο κ. Γιώργος Σταυρουλάκης το οποίο μεταδόθηκε από όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών. Mε τον τρόπο αυτό το Ρέθυμνο για τουλάχιστον δύο 24ωρα ήταν στο επίκεντρο όλου του κόσμου.

Ακόμα και στο δημοφιλές site Trip Advisor έγιναν αναφορές που μπορεί να μοιάζουν αρνητικές, αλλά στην ουσία, διαφημίζουν την πόλη μας που εν μέσω τουριστικής σεζόν και λόγω του περιστατικού φαίνεται να αυξάνεται η δημοτικότητα του προορισμού μας.

 

Ο κροκόδειλος όχι μόνο «υιοθετήθηκε» από τους Κρητικούς του διαδικτύου που δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να παραμείνει (πράγμα αδύνατον) αλλά πήρε και διάφορα ονόματα, όπως Μανωλιός και Σήφης.

 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δημοσιοποίησε στα social media, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, το πρώτο ποίημα αφιερωμένο στο μεγάλο ερπετό, που έχει αναστατώσει την Κρήτη.

«Ο κροκόδειλας ο Τζίμης

Στα ποτάμια της Ρεθύμνης

Ξέβρασμα μια λάθος μνήμης

Ποταμιών της Αφρικής

Ποιος καιρός ποιο ποταμάκι

Έφερε το θηριάκι

Να το κάνει κρητικάκι

Σ΄άλλη χώρα σ΄ άλλη γη»

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ