ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ξέσπασμα γονέων και καθηγητών για το θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων

0

Στα όρια της απόγνωσης έχουν οδηγηθεί εκατοντάδες οικογένειες μαθητών της Α λυκείου και στο Ρέθυμνο μετά το "Βατερλώ" που σημειώθηκε εξαιτίας του νέου θεσμού της τράπεζας θεμάτων, που εισήγαγε από φέτος το υπουργείο Παιδείας.

Τα ποσοστά των μαθητών που μένουν μετεξεταστέοι στο Ρέθυμνο αγγίζουν το 35%, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο κυμαίνονται μεταξύ 25% με 45%. Γονείς και καθηγητές πάντως, ξεσπούν για τους χειρισμούς του υπουργείου που θα στείλει τα παιδιά τους στα εξεταστικά κέντρα λίγο πριν το πρώτο κουδούνι, δηλώνοντας έτοιμοι να εισέλθουν στο χορό των κινητοποιήσεων…

Η κόρη της Ματίνας Χατζάκη είναι μία από τις χιλιάδες μαθήτριες πανελλαδικά που αν και στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ λυκείου έβγαλε υψηλό μέσο όρο, εντούτοις η αποτυχία της σε ένα μάθημα, είναι αυτή που θα την οδηγήσει στο εξεταστικό κέντρο στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς μένει μετεξεταστέα. Όπως μας λέει, η ίδια η κα Χατζάκη, πέρα από την κόρη της άλλοι 48 μαθητές από το ίδιο σχολείο θα περάσουν μαύρο καλοκαίρι και αυτό εξαιτίας του νέου θεσμού της τράπεζας θεμάτων, που εισήγαγε από φέτος το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα αποτελέσματα από την βαθμολόγηση των γραπτών των μαθητών, που συμμετείχαν στις εξετάσεις της Α’ λυκείου, έχουν ανάψει κυριολεκτικά "φωτιές" σε κάθε οικογένεια, καθώς οι γονείς από τη μια δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια τους και οι ίδιοι οι μαθητές από την άλλη, αισθάνονται πειραματόζωα, στα χέρια του υπουργείου που τους αναγκάζει να φρενάρουν τα όνειρά τους. Πανελλαδικά πάντως τα ποσοστά των μαθητών που μένουν μετεξεταστέοι στην Α λυκείου, είναι πολύ υψηλά.

Γονείς και καθηγητές -που αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη από φέτος ο νέος αυτός θεσμός στην Α λυκείου- δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τη δική τους μάχη, ξεκινώντας ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και διαβήματα προς το υπουργείο Παιδείας.

Σήμερα πάντως, ο υπουργός Παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθωτικών μέτρων όσον αφορά στην τράπεζα θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α' λυκείου από τα σχολεία της επικράτειας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο θεσμός δεν θα καταργηθεί.

neatv.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ