ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άναψαν οι μάχες στο 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας

0

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι αγώνες για το 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας. Πλησιάζουμε στη μέση του πρωταθλήματος και οι μάχες έχουν ανάψει για τα καλά! Μόνο τέσσερις παίκτες έχουν απομείνει στην κορυφή με το απόλυτο σκορ 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και αυτοί είναι ο GM Al. Delchev (BUL), o GM Gupta Ab (IND), o GM Werle Jan (NED)  και ο ΙΜ An. Mhamal (IND) αλλά μία ματιά στην βαθμολογία αρκεί για να δούμε ότι αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα για την ώρα.

Άλλο ένα γκρουπ 16 παικτών ακολουθεί με μόνο μισό βαθμό διαφορά δείχνοντας έτσι και την μαχητικότητα των αγώνων. Στο γκρουπ αυτό ξεχωρίζουν και τα ονόματα των τριών Ελλήνων παικτών του GM Σπ. Σκέμπρη του GM Σπ. Καπνίση και του Θεοδουλίδη Θεοδ. ο οποίος έχει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σύμφωνα με την ΕΛΟ του.

Στην βαθμολογία γυναικών έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με την WGM Djingarova Em. (BUL) και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες Παπαθανασίου Ελ. Και Καφετζή Αγγ. να έχουν από 2,5 βαθμούς.  Αρκετά όμως είναι και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους μικρούς Χανιώτες σκακιστές δείχνοντας τις δυνατότητες που προσφέρει ένα τέτοιο τουρνουά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δύο ισοπαλίες του εννιάχρονου Φυντριλάκη Κυρ. με τον Ιταλό Mateo Z. (2207) και την Γαλλίδα Iasman In. (1954)! Ο Πετράκης Στ. κέρδισε τον Σουηδό Stahlberg Ad. (2015), ο Σπ. Ναούμ ισοπαλία με τον Ινδό Pr. Rao (2455) και ο Τζαγκαράκης Παν. που κέρδισε την Ασβεστοπούλου Ευδ. (1691).

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις σήμερα έγινε η εκδρομή στο Ελαφονήσι ενώ αύριο το βράδυ ακολουθεί το ομαδικό τουρνουά γρήγορου σκακιού.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 5:30 μμ. και υπάρχει ζωντανή μετάδοση και live streaming  των κυριοτέρων παρτίδων μέσα από την ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων  www.chaniachess.gr

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Παλαιόχωρας είναι η Υδροαιολική ΑΙΓΑΙΟΥ  Α.Ε. ενώ λοιποί χορηγοί είναι :ο ΟΤΕ , η ΑΝΕΚ LINES, το PILOT BEACH RESORT ,το καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ, η Θ ΣΧΕΤΑΚΗΣ Α.Ε και το Simple City, το Κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκης ,τα οπτικά κέντρα OptonetΧατζηαθανασίου, η ΒΙΟΜΕΤΑΛ Μουστεράκης-Λεβεντάκης Ο.Ε.και η S&P Ενεργειακή και το Ζαχαροπλαστείο Καρακατσάνης.

 

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ΚΥΔΩΝ TV , η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο Αντένα Δυτικής Κρήτης, ο Star Fm,o Ρυθμός fm και o easy 93.2 καθώς και το Ράδιο Παλαιόχωρα και palaiochora.com.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ