ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έτοιμα για να ξεκινήσουν τα 3 σκάφη για την προσέγγιση του Cape Ray στα διεθνή ύδατα

0

Με τη συνοδεία 3 ακόμα ιστιοφόρων που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να υποστηρίξουν τη δράση, είναι έτοιμη να ξεκινήσει από το λιμάνι των Χανίων  η κρητική (εν πλω) αποστολή, με προορισμό τα διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα το σημείο στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.

Στην αποστολή λαμβάνουν μέρος τρία σκάφη και συγκεκριμένα δύο ιστιοφόρα και το γνωστό «ένα καράβι για τη Γάζα».

Τα δύο ιστιοφόρα που ενοικιάστηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό θα ξεκινήσουν μαζί, από το λιμάνι των Χανίων, για να συναντήσουν στο Λιβυκό Πέλαγος το «Άγιος Νικόλαος» γνωστό από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», το οποίο βρίσκονταν στη νότια Κρήτη.

image-6368e2a5f7279c456b1956e80020ade43c359d0249b1cdb8eb331d0440193967-V

Τα τρία σκάφη χωρητικότητας 12 ατόμων το καθένα που μεταφέρουν μέλη του Συντονιστικού, φορείς και δημοσιογράφους από την Κρήτη, σκοπεύουν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, το πλοίο στο οποίο γίνεται η υδρόλυση, προκειμένου τόσο να διαμαρτυρηθούν, όσο και να παραδώσουν ψήφισμα, στο οποίο θα εμπεριέχεται η άρνηση των Κρητικών στο πείραμα που επιχειρείται για πρώτη φορά στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Από την πλευρά του Ρεθύμνου στην ακτιβιστική δράση συμμετέχει εκπροσωπώντας το Συντονιστικού του νομού μας, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στο Ρέθυμνο Νίκος Δερεδάκης, ο οποίος αφού τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη δράση, είπε: «Αν όλα πάνε καλά και ξεκινήσουμε χωρίς προβλήματα, η δράση αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 4-6 ημερών. Τα τρία σκάφη που συμμετέχουν θα προσεγγίσουν τα διεθνή ύδατα και ευελπιστούμε ότι θα προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, προκειμένου να μαθευτεί η μέχρι στιγμής κρυφή ενέργεια της υδρόλυσης που πραγματοποιείται στο αμερικάνικης σημαίας Cape Ray. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ανάμεσα στους 36 συμμετέχοντες υπάρχουν δημοσιογράφοι και εικονολήπτες».

Ο κ. Δερεδάκης, αναφερόμενος στις δυσκολίες του εγχειρήματος υπογράμμισε: «Δεν έχουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε ότι μόλις φτάσουμε στα διεθνή ύδατα θα μας εντοπίσουν και θα ζητηθεί η άμεση αλλαγή της πορείας μας. Όμως είμαστε αποφασισμένοι με ειρηνικό τρόπο να δώσουμε το ψήφισμα και να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτό που γίνεται δίπλα στα σπίτια μας».

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ