ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Μαυρίλα» και ελπίδα του Γ. Σταράκη

0

Όχι δεν θα σας γράψω για τον κροκόδειλο, το συμπαθέστατο «Σήφη», ούτε για τα «κοροκοδείλια δάκρυα των κυβερνόντων, που σημαίνει ψέμα, υποκρισία, προσπάθεια να προκληθεί μια ψεύτικη εντύπωση, αλλά για τα ΔΑΚΡΥΑ εκατομμυρίων συμπατριωτών μας που τους μάραναν. Καθημερινά όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε «ξενόδουλη συγκυβέρνηση» που εκτελεί πιστά καθήκοντα «υπηρετικού προσωπικού» της Μέρκελ, του Σόϊμπλε και του Γιούνκερ. Όλοι αυτοί γύρισαν την υποδουλωμένη και λεηλατημένη πατρίδα μας στον εργατικό μεσαίωνα. Με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, τις δανειακές συμβάσεις κ.λ.π. σε λίγο θα μας φέρουν στην εποχή «της καλύβας του μπάρμπα-Θωμά». Η «Φύρερ του Δ. Ράϊχ» είναι υπερήφανη για το «κυβερνητικό δίδυμο» αφού έχουν παραδώσει ΟΛΑ τα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ στην ομάδα των Ραϊχενμπαχ και Φούχτελ. Τους διατάζουν υπάλληλοί τους οι οποίοι βρίσκονται σε όλες τις Επιτροπές, διατάζουν του «υπουργούς» ενώ ο άνθρωπός τους ο Στουρνάρας διορίστηκε κατ’ εντολήν τους διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως είχαν κάνει στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όταν οι ελεεινοί γκεσταπίτες είχαν διορίσει διοικητή στην ίδια τράπεζα τον προσφιλή τους Σταύρο Χατζηκυριάκο. ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε από την εποχή του Χίτλερ. ΜΟΝΟ που οι εκτελέσεις των πολιτών γινόταν (τότε) με σφαίρες ενώ σήμερα με το μνημόνιο. Την εποχή της Μέρκελ οι εκτελέσεις πολιτών δεν γίνονται με σφαίρες που κοστίζουν αλλά με οικονομικά μέτρα, χαράτσια κ.α. Καθημερινά όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μια καμουφλαρισμένη δικτατορία που ποδοπατάει τους λαούς.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

          Οι «καταχτητές δειλά – δειλά ψιθυρίζουν ότι έκαναν λάθος στο πρόγραμμα». Τα «κόκκινα δάνεια» είναι ήδη 80 δις ευρώ, ούτε στεγαστικά, ούτε καταναλωτικά, ούτε επιχειρηματικά δεν μπορεί πλέον να πληρώσει ο λεηλατημένος και φτωχοποιημένος κόσμος. Στη ΔΟΥ (εφορία) ο υπό κατοχή λαός χρωστά πάνω από 65 δις ευρώ.

Τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν. Ο υπό κατοχή λαός στον οποίο έχει βάσει «τη θηλιά στο λαιμό» το ΔΝΤ και οι Γερμανοί χρωστά γύρω στα 16 δις ευρώ. Πάνω από 200.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλειά τους, ενώ ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν καταβάλει τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα οι απλήρωτες εισφορές στο ταμείο να φτάνουν στα 7,21 δις ευρώ. Η κατάσταση των ταμείων είναι τραγική. Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι γύρω στις 140.000 (σε όλα τα ταμεία). Σε ότι αφορά τα εφάπαξ βοηθήματα που χορηγεί το ΤΠΔΥ σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ. Το ποσό που πρέπει να χορηγηθεί είναι 1 δις και κάτι εκατομμύρια ευρώ ενώ το ταμείο μπορεί να πληρώσει μόνο 460 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά πάνω από 7,7 δις ευρώ σε νοσοκομεία, ιδιωτικούς πάροχους υγείας κτλ.

          Την ίδια ώρα έχουμε ρεκόρ διώξεων και κατασχέσεων για χρέη προς το δημόσιο. Μήνα με τον μήνα οι κατασχέσεις αυξάνονται. Μάλιστα με τους ρυθμούς αυτούς, μέχρι το τέλος του έτους θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 700.000 οφειλέτες που βάλει στο στόχαστρο η Εφορία. Το άλλο; Ο πληθυσμός της λεηλατημένης και υποθηκευμένης πατρίδας μας μειώθηκε το 2013 σύμφωνα με την Eurostar. Οι γεννήσεις μειώθηκαν (94.000) και οι θάνατοι αυξήθηκαν (112.000). Επίσης και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες. Επίσης μειώθηκε το προσδόκημο ζωής στην Ελλάδα. Η εξαθλίωση και η απάνθρωπη πολιτική της Τρόϊκας και των μνημονίων έδωσαν την χαριστική βολή. Είμαστε τελευταίοι μεταξύ των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου και στην 20η των μελών των 34 χωρών του ΟΟΣΑ (80,7 έτη).

100 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

          Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος, οι συνολικές οφειλές των κρητικών προς την επιχείρηση φτάνουν τα 65-70 εκατ. ευρώ ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνούν τα 1,5 δις ευρώ. Οι εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης είναι κατά μέσο όρο 60-70 ημερησίως όμως υπάρχουν μέρες που υπερβαίνουν ακόμη και τις 100.

ΓΚΑΦΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

          Ο ΟΟΔΗΧ έδωσε εντολή να προχωρήσουν στην έκδοση τριετών ομολόγων. Βγήκαν «στη ζητιανιά» για 3 δις ευρώ και βρήκαν μόλις 2,5 δις ευρώ. Οι «μεσίτες» θα εισπράξουν από το Δημόσιο 15 εκατ. ευρώ ενώ οι τόκοι που θα πληρωθούν στην τριετία φθάνουν συνολικά στα 24 εκατομ. ευρώ. Η έκδοση του τριετούς ομολόγου ήταν υπό αγγλικό δίκαιο.

2.100 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

          Οι κοινωνικές δομές των Δήμων της Κρήτης αλλά και της Περιφέρειας και οι δομές της εκκλησίας βλέπουν όλο και περισσότερους να χτυπούν την πόρτα της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ. Το 2013 υπέβαλαν αίτηση στην Κρήτη 28.308 Κρητικοί να λαμβάνουν είδη διατροφής. Εγκρίθηκαν 12.312. Στο Ρέθυμνο είχαμε 2.100 αιτήσεις και εγκρίθηκαν μόλις 951. Το πλέον τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν και πολίτες που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό, προφασίζονται ασθένεια για να νοσηλευτούν σε κάποιο νοσοκομείο έστω για μια μόνο μέρα.

Η ΚΡΗΤΗ ΣΠΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ

          Μέσα σε όλη αυτή «τη λαίλαπα» η Κρήτη μετατρέπεται σε ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΧΗΜΙΚΩΝ. Η Μεσόγειος ως θάλασσα Ειρήνης και Πολιτισμού γίνεται υπό την «ανοχή και τη σιωπή» της συγκυβέρνησης «ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟ». Το «έγκλημα» ξεκίνησε. Το αμερικάνικο πλοίο CAPE RAY ήδη βρίσκεται δυτικά της Κισσάμου ή κάπου εκεί «επεξεργάζεται» την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Στα υλικά καταστροφής περιλαμβάνονται αέριο μουστάρδας, το νευροτοξικό αέριο σαρίν και μόνο….ο Θεός και οι «καλοί άνθρωποι» που τα έφεραν δίπλαμας ξέρουν τι άλλο!!! Έτσι η Μεσόγειος γίνεται ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ αποβλήτων χημικών και γιατί όχι και πυρηνικών. Αυτό το οποίο τρομάζει όλους εμάς είναι η παντελής απουσία της συγκυβέρνησης «μούγκα» ούτε μιλούν ούτε αντιδρούν.

          Μέσα λοιπόν σε όλα τα παραπάνω αλλά και στην αγωνία πλατιάς μάζας λαού αλλά βαθιάς πίστης στην απελευθέρωση από τη μνημονιακή σκλαβιά και το Δ’ Ράϊχ έρχεται η παρακάτω είδηση:

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

          Η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική δημιούργησαν την Ευρασιατική Ένωση (BRICS). Ο συνασπισμός αυτών των κρατών αντιπροσωπεύει σχεδόν 3 δις πολίτες με ονομαστικό ΑΕΠ 16 τρις δολάρια και 4 τρις δολάρια σε συναλλαγματικά διαθέσιμα. Ήδη η Ρωσία διέγραψε 35,2 δις δολάρια χρέους της Κούβας ενώ 3,5 δις θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη δεκαετία για επενδύσεις στην Κουβανική οικονομία.

Για θυμηθείτε τι είχε πει ο «αλήστου μνήμης» ΓΑΠ στον Πούτιν όταν είχε τεθεί το ζήτημα του χρέους στη συζήτηση… Η λύση της «πράσινης ανάπτυξης».

Είναι πολύ πιθανόν ο Πούτιν να έχει έτοιμο σχέδιο για Τράπεζα Ανάπτυξης αλλά και για Ενιαίο Νόμισμα. Αλήθεια πόσο δίκιο είχε ο Αλέξης Τσίπρας όταν τους είπε: «παραλάβατε Κράτος και θα παραδώσετε αποικία»;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ