ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ημερήσιες κρουαζιέρες για Σαντορίνη

0

Ημερήσια ταξίδια μεταξύ Ρεθύμνου και Σαντορίνης πραγματοποιούνται και φέτος το καλοκαίρι από ταχύπλοα δύο εταιριών. Οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αναχωρήσουν πρωινή ώρα από το λιμάνι του Ρεθύμνου και να επιστρέψουν σε αυτό αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου Αθανασία Δασκαλάκη δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό: «Πλέον υπάρχει δρομολόγιο ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τη γραμμή Ρέθυμνο – Σαντορίνη από πλοία δύο εταιριών τα οποία διακινούν περίπου 3.000 επιβάτες εβδομαδιαίως από όλη την Κρήτη προς την Σαντορίνη και από την Σαντορίνη προς το Ρέθυμνο. Αναφορικά με τις διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών, αυτές γίνονται πολύ ομαλά και εφαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης, κάτι το οποίο ικανοποιεί ιδιαίτερα το Λιμενικό Ταμείο».

Συγκεκριμένα, το ταχύπλοο «Mega Jet», της κοινοπραξίας ταχυπλόων «Sea Jets», συνδέει το Ρέθυμνο με την Σαντορίνη κάθε Τρίτη και Σάββατο πραγματοποιώντας ημερήσια κρουαζιέρα. Η εταιρία ξεκίνησε τα δρομολόγια από τα μέσα Μαΐου και το «Mega Jet» έχει χωρητικότητα 900 ατόμων, ενώ μπορεί να μεταφέρει αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Με το ταχύπλοο αυτό, ο καθένας μπορεί να πάει στην Σαντορίνη και το βράδυ να επιστρέψει στο Ρέθυμνο. Ταυτόχρονα, όμως, του δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθεί νησιά των Κυκλάδων από τη Σαντορίνη και μετά από μερικές μέρες να καταλήξει στο Ρέθυμνο, όπως επίσης και αρκετοί τουρίστες από τα νησιά των Κυκλάδων έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η «ανταλλαγή» επισκεπτών είναι σημαντική για το Ρέθυμνο και τον τουρισμό, αν και έχουν εκφραστεί ορισμένα παράπονα για τη θέση στην οποία δένει το καράβι και το χώρο αναμονής των επιβατών μέχρι να επιβιβαστούν σε αυτό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ