ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα ύψη τα έξοδα της Apple για ανταλλακτικά και κατασκευή iPhones

0

Τεράστια αύξηση εξόδων για την εταιρεία που περιμένει ρεκόρ πωλήσεων

Έχει γίνει ήδη γνωστό ότι περιμένουμε ένα «καυτό» φθινόπωρο που θα αφορά τις ανακοινώσεις για τις νέες συσκευές της Apple. Τα δεδομένα που κατέθεσε πρόσφατα η εταιρεία και αφορούν 10 συνεχή τρίμηνα, δείχνουν μια τεράστια αύξηση για αγορές εξαρτημάτων και στα κόστη κατασκευής, καθώς η εταιρεία αυτό το φθινόπωρο μπαίνει στην φάση λανσαρίσματος πολυαναμενόμενων συσκευών όπως το iPhone 6 και το φημολογούμενο iWatch.

Το έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς αυτήν την εβδομάδα δείχνει μια αύξηση 22% από τρίμηνο σε τρίμηνο με συνολικές προμήθειες από τρίτους κατασκευαστές του ύψους των 15.4 δισ. δολάρια. Η επισήμανση του εγγράφου έγινε από την αναλύτρια της Morgan Stanley, Katy Huberty.

Επιπλέον,σύμφωνα με την Huberty, η Apple έχει επιβεβαιωμένες παραγγελίες που αφορούν σε εργαλεία για τα νέα προϊόντα, διαφημιστικά έξοδα, R&D, και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών ύψους 5.6 δισ. δολάρια.

Αθροίζοντας κανείς αυτά τα 2 ποσά, 21 δισ. δολάρια, βλέπει μια άνοδο της τάξης του 46% σε σχέση με πέρυσι! Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει συμβεί από την εποχή του λανσαρίσματος του iPhone to 2007.

Σύμφωνα με την αναλύτρια, αυτή η τεράστια αύξηση οφείλεται, αφενός γιατί η Apple αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων με 70-80 εκατ. iPhones σε 2 εκδόσεις μία με 4.7 ίντσες και μία με 5.5, αφετέρου διότι προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πολυπόθητου iWatch. Τέλος να αναφέρουμε ότι η Apple, αναμένεται να ανανεώσει και τις σειρές του iPad και του apple TV αυτό το φθινόπωρο.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ