ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχετικά με το δημοσίευμα για την Παιδιατρική κλινική του Νικόλαου Ξυπολιτά

0

Σχετικά με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο 23/7 για την Παιδιατρική κλινική στο Γ.Ν.Ρ και τη γενικότερη κατάσταση στο τμήμα, το Γ.Ν.Ρ παρακάμπτοντας τα όσα λανθασμένα και συκοφαντικά αναφέρονται για το Γ.Ν.Ρ αλλά και το «σύνολο των νοσοκομείων της Ελλάδας», παρακάμπτοντας επίσης τις ιδεολογικές και θεωρητικές πολιτικές -κοινωνικές εκτιμήσεις του ρεπορτάζ και της διευθύντριας της κλινικής (όλως αναρμόδιας για τα πέραν της ιδιότητάς της θέματα), γνωρίζει στο κοινό τα εξής:

  1. Η Παιδιατρική εμφανίζει α΄ εξάμηνο 2014 το μικρότερο ποσοστό πληρότητας (41%) από όλες τις κλινικές, το οποίον πρόκειται σύμφωνα με τα στοιχεία προηγουμένων ετών να κατέλθει στο 25 – 29% ως ποσοστό έτους, συνεπώς και ουδέν πρόβλημα προκύπτει ή αναμένεται για την λειτουργικότητά της. 504 νοσηλείες για 365 ημέρες το 2013, 1,38 ημερησίως. Ο λοιπός φόρτος που δέχεται η κλινική, δεν οφείλεται σε ελλείψεις του Γ.Ν.Ρ αλλά στην προσωρινή μεταφορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε αυτό.
  2. Την ημέρα του δημοσιεύματος η ειδικευόμενη αντικαταστάτρια παιδίατρος, ήδη παρουσιάστηκε στο Γ.Ν.Ρ. Η αποχώρηση επομένως της μιας γιατρού έχει καλυφθεί 40 μέρες νωρίτερα και τίποτα δεν «παραμένει άγνωστο» ως προς την κάλυψη της θέσης. Εκκρεμεί η δημοσίευση διορισμού στο ΦΕΚ, διαδικασία εντελώς τυπική.
  3. Οι χώροι της κλινικής όπως και η φωτό καταδείχνει, 2κλινοι και 3κλινοι, λειτουργούν άψογα, υπό τις προδιαγραφές που ορίζονται ενώ και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός ευρίσκεται σε άριστη κατάσταση και είναι άριστης ποιότητας. Πρόσφατα μάλιστα αγοράσθηκε συσκευή απολύμανσης ύδατος ειδική για το μπάνιο νεογνών.
  4. Τα περί «εμπαιγμού – ψεμάτων – υποκρισίας» δεν αγγίζουν τη διοίκηση και επιστρέφονται στους εκτοξευτές τους και όσους τα υιοθετούν. Στις 4 υπηρετούντες στην κλινική που εκτελούν εφημερίες, αντιστοιχούν 7 τον μήνα συν μια εφημερία ανά δίμηνο για κάθε υπηρετούντα. Αυτήν τη μία το 2μηνο αφορά το «εντέλλεσθε» και τούτο για να καλυφθεί η ανάγκη και για να πληρωθεί ο ιατρός. Τα περί «επιτρεπτού ορίου της Ευρ. Εν» είναι ανυπόστατα. Το όριο 7 παραβιάζεται κατά μια εφημερία όπως σε κάθε νοσοκομείο της χώρας, της Ευρ. Εν και επί της γης, όταν εμφανίζεται πρόβλημα προσωπικού. Ψευδή και τα περί ρεπό. Το ρεπό δίδεται ανελλιπώς μετά από κάθε εφημερία.
  5. Ψευδέστατος και ο αριθμός εργαζομένων στην κλινική, παρότι δίνεται από την διευθύντριά της. Δεν εργάζονται 2 αλλά 4 ειδικευμένοι, συν 2 ειδικευόμενοι, συν εκ περιτροπής ένας γενικός ιατρός, άρα συνολικά 7. Όχι 2 αλλά 7, όταν στο αντίστοιχο τμήμα στα Χανιά, υπηρετούν 3. Συν μία παιδίατρο που έστειλε εκεί το Γ.Ν.Ρ.

Το Γ.Ν.Ρ δεν λειτουργεί κι’ ούτε πρόκειται να λειτουργήσει «κατά πληροφορίες» του εκάστοτε Διευθυντή κλινικής. Η Παιδιατρική δεν «κινδυνεύει με υπολειτουργία», ουδείς παραμονεύει αόρατος ή «ορατός κίνδυνος για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής». Στα εξωτερικά ιατρεία το Παιδιατρικό δέχθηκε το 2013, 744 περιστατικά, δηλαδή 2 μόνον ημερησίως, όταν το ΩΡΛ δέχθηκε 2220, το Ορθοπεδικό 3280, το Μαιευτικό 2118.

Ως δεοντολογική παρατήρηση ας επιτραπεί, η κλινική προς κλινική εξέταση, για τη διοίκηση θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη όταν μάλιστα συνοδεύεται από ευτράπελα καίτοι παραπλανήσεις, ψεύδη, παραποιημένα «στοιχεία», φαιδρότητες δεν έχουν καμία θέση στο Γ.Ν.Ρ. Όποια διευκρίνιση, στοιχείο πραγματικό και λοιπά ζητηθεί από μέσα ενημέρωσης, η απάντηση δίνεται αμέσως.

Τέλος, ας μη σχολιαστούν τα περί Δ.Ν.Τ (!),… ιστορίας (!), ορίων Ευρ. Εν., τάχατες διακοπής (και) αυτής της λειτουργίας του Γ.Ν.Ρ ή του… λαού που καλείται να… «συμπαρασταθεί στη λαίλαπα της κατεδάφισης του Ε.Σ.Υ». Εμείς δεν καλούμε σε συμπαράσταση στη … λαίλαπα (!). Το αντίθετο. Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα που οι εχθροί του ΕΣΥ απεργάζονται και ονειρεύονται. Έστω και αν διαφωνούμε εντελώς στο ότι… «Τίποτα δεν χαρίζεται αν δεν το κατακτήσουμε»… Ό,τι χαρίζεται καλοδεχούμενο, και περιττό φυσικά να το…. κατακτήσουμε!!.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ