ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα κείμενα της Ρεθύμνιας Δανάης Σταυρουλάκη- Φιλιώτη

0

Στιγμές από το παλιό Ρέθυμνο θα ζωντανέψουν στο ξενοδοχείο  «CRETA PALACE» της πόλης μας, την 23Ιουλίου στις 8 το βράδυ που  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου  «Δανάη Σταυρούλάκη- Φιλιώτη /τα κείμενα μιας Ρεθύμνιας».

Η εκδήλωση έχει οργανωθεί  από τά παιδιά της Διονύση και Άννα Φιλιώτη που επιμελήθηκαν  την έκδοση του τιμητικού τόμου στον οποίο δημοσιεύονται κείμενα (διαλέξεις /δημοσιεύσεις)  της αξέχαστης συμπατριώτισας καθώς και  πλήθος φωτογραφιών από τη ζωή της.

Η Δανάη Σταυρουλάκη Φιλιώτη υπήρξε καθηγήτρια φιλόλογος και  υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Θηλέων Ρεθύμνης την δεκαετία του’ 50. Τα χρόνια εκείνα μαζί  με το σύζυγό της Σπύρο Φιλιώτη που ήταν καθηγητής μαθηματικών στο Γυμνάσιο Αρρένων ,  διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο  στην πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου  μας.

Εκτός από την αναφορά στη ζωή , το έργο και την προσωπικότητα της  αξέχαστης Ρεθύμνιας θα προβληθεί πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό  από τη ζωή του παλιού Ρεθύμνου  που  θα θυμίσει σε όλους τα αξέχαστα εκείνα  χρόνια που είναι χαραγμένα στη μνήμη των παλιότερων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ