ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Το τελικό σχέδιο για τα αναδρομικά και τις αυξήσεις των ενστόλων -Συμψηφισμοί και προσαρμογές μισθού

0

Ενα σχέδιο τεσσάρων σημείων έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, για τον τρόπο που θα καταβληθούν τα αναδρομικά των ενστόλων, αλλά και το πώς θα γίνει η αναπροσαρμογή των μηνιαίων αποδοχών τους, έπειτα από τη σχετική δικαστική απόφαση.

Το τελικό σχέδιο, που περιλαμβάνει συμψηφισμούς και μισθολογικές προσαρμογές, θα τεθεί υπόψη της Τρόικα αυτή την εβδομάδα. Υπολογίζεται πως η καταβολή των αναδρομικών θα κοστίσει 550 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια δαπάνη από την επιστροφή των μισθών στα προ περικοπών επίπεδα θα φτάσει στα 200 εκατομμύρια.

Στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», προβλέπονται:

Συμψηφισμός του κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 37,5 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί με μεικτές αποδοχές έως 1.500 ευρώ το μήνα.

Συμψηφισμός ποσού που προσεγγίζει τα 70 εκατομμύρια και αγορά στις καταβολές που έγιναν λόγω προαγωγών από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα, παρότι αυτές τυπικά είχαν παγώσει.

Μισθολογικές προσαρμογές που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδοχές των ενστόλων σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αλλά να μη φτάσουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, δηλαδή πριν εφαρμοστούν οι περικοπές. Για αυτό το θέμα έχει ζητηθεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν η απόφαση του ΣτΕ υποχρεώνει το Δημόσιο να επαναφέρει τους μισθούς στα προ των περικοπών επίπεδα, ή επιτρέπει χαμηλότερες αυξήσεις.

Σταδιακή αποπληρωμή των αναδρομικών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ