ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mια βράδια αφιερωμένη στη Δανάη Σταυρουλακή - Φιλιώτη

0

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του ξενοδοχείου  «CRETA PALACE» , έγινε  την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 η παρουσίαση του βιβλίου  «Δανάη Σταυρουλάκη-Φιλιώτη/Τα κείμενα μιας Ρεθύμνιας»,  που περιλαμβάνει  το έργο της αξέχαστης Ρεθύμνιας φιλολόγου.

Η Δανάη  με τον σύζυγό της Σπύρο Φιλιώτη, καθηγητή μαθηματικών, αποτέλεσαν ενεργά μέλη της  κοινωνίας και πνευματικής ζωής του Ρεθύμνου τη δεκαετία του ’50. Τα παιδιά της Διονύσης και Άννα Φιλιώτη που επιμελήθηκαν την έκδοση  μίλησαν για τα όμορφα παιδικά τους χρόνια στο Ρέθυμνο και η Άννα ζωντάνεψε  συγκινητικά τα περασμένα χρόνια , με την προβολή συλλεκτικών  φωτογραφιών  από την ζωή της οικογένειας και του παλιού Ρεθύμνου. Κείμενα από το βιβλίο διάβασε με θαυμάσια φωνή η κόρη της Άννας, Δανάη Καλαχώρα,  που είναι ηθοποιός. Όμορφα λόγια επίσης,  ακούστηκαν και από τον εξάδελφό τους Καθ. του Παν/μίου του Μαιάμι, κ. Γιώργη Αλεξανδράκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα, χαιρετισμό απηύθυναν η Πρ. του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου κ. Φ. Βαλαρή, η Πρ.της ΧΕΝ κ. Γ. Γαβρά, ο Πρ. του Συλλόγου αποδήμων  Ρεθυμνίων  «Το Αρκάδι» Κ. Γ. Βλατάκης και η κ. Άννη Ραγιά από τον εκδοτικό οίκο «Μέλισσα».

Μετά το τέλος της παρουσίασης  μια όμορφη Κρητικοπούλα ντυμένη Ανωγειανή πρόσφερε  ανθοδέσμη εκ μέρους του Λυκείου εις μνήμην της Δανάης Σταυρουλάκη Φιλιώτη με κάρτα που διάβασε η κ. Φ. Βαλαρή. Το τιμητικό μετάλειο των Τεσσάρων Μαρτύρων απένειμε εκ μέρους του συλλόγου αποδήμων Ρεθυμνίων «το Αρκάδι» ο  κ. Γ. Βλατάκης.

photo1Παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής ο Πατήρ Παντελεήμων Πρωτοπρεσβύτερος Ενορίας Μισσιρίων, ο  Δήμαρχος Ρεθύμνου  κ. Γ. Μαρινάκης που στο τέλος της εκδήλωσης  επαίνεσε την προσπάθεια των παιδιών της αξέχαστης Δανάης, οι οικογένειες του Διονύση και της Άννας Φιλιώτη, εκπρόσωποι των γραμμάτων  και  του τύπου και πλήθος εκλεκτών Ρεθυμνίων.

Μετά την εκδήλωση  ο καλαίσθητος τόμος προσφέρθηκε σε όλους τους παρισταμένους.

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στον όμορφο εξωτερικό  χώρο της αίθουσας  παρουσίασης όπου προσφέρθηκαν εξαιρετικά εδέσματα και κρητικές λιχουδιές.

Μια αξέχαστη εκδήλωση με πολλή νοσταλγία και άσβηστες τις μνήμες του παρελθόντος...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ