ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Telegraph: Ελληνίδα τετραπληγική πεθαίνει εξ αιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος

0

Πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα αδυνατούν εξ αιτίας της κρίσης να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γράφει η βρετανική Telegraph με αφορμή τον θάνατο της τετραπληγικής από τα Χανιά.

Η εφημερίδα επικαλούμενη το αθηναϊκό, αλλά και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται στο περιστατικό με τον τίτλο «Ελληνίδα τετραπληγική που ζούσε με μηχανική υποστήριξη πεθαίνει εξ αιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών» και συνεχίζει: «Αναφορές στα τοπικά μέσα ισχυρίζονται πως μια 56χρονη πέθανε μία ώρα αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα εξ αιτίας των χρεών της, ενώ οι συγγενείς της κατέθεσαν μήνυση για τον θάνατό της».

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι τα ακριβή αίτια του θανάτου της 56χρονης θα αποσαφηνιστούν έπειτα από νεκροψία -νεκροτομή, ενώ αναφέρεται και στις δύο πλευρές του περιστατικού, δημοσιοποιώντας τα συλλυπητήρια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προς τους συγγενείς της αποθανούσας, αλλά και τη διευκρίνιση πως ο λογαριασμός δεν ήταν στο όνομά της, ενώ σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, δεν της είχε γνωστοποιηθεί ποτέ η κατάσταση της 56χρονης.

Επιπλέον, η Telegraph επισημαίνει ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα αυξήσεις που αγγίζουν το 11%, αρχής γενομένης από τις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, αναφέρεται ότι η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα μειωμένου τιμολογίου σε ειδικές κατηγορίες καταναλωτών, όπως άτομα που ζουν με μηχανική υποστήριξη ή ανέργους.

Τέλος, καταλήγει τονίζοντας ότι «τα χτυπημένα από την κρίση ελληνικά νοικοκυριά δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Σύμφωνα με τα δεδομένα data της ΔΕΗ, το συνολικό χρέος από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς αγγίζει τα 1,3 δισ. ευρώ. Το ποσοστό αυξάνεται με μέσο ρυθμό περί τα 4 εκατ. ευρώ την ημέρα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ