ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση στην ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη σχετικά με την καταπολέμηση του φαινομένου των νέων που απέχουν από την εκπαίδευση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

0

Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη σχετικά με την καταπολέμηση του φαινομένου των νέων που απέχουν από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση (Neets- young people not in education, employment or training) εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση με βάση την οποία διεκδικούσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών επανένταξης των Neets στις δομές εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργασίας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη μαθητική διαρροή, την έλλειψη εξειδίκευσης και την υψηλή ανεργία. Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Κεφαλογιάννης είχε παρουσιάσει στοιχεία έρευνας που διεξήχθη από το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστήμιου Κρήτης, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γ.Σ.Ε.Ε., την GPO και το Ι.Η.Δ.Λ. με στόχο τον εντοπισμό και την καταγραφή των Neets στην Ελλάδα, προτείνοντας παράλληλα λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το αρμόδιο Υπουργείο εξέδωσε απάντηση, με βάση την οποία παρουσιάζονται τα μέτρα που έχει ήδη λάβει, όπως το θεσμό της μαθητείας, τα εσπερινά σχολεία, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και το Παρατηρητήριο μαθητικής διαρροής. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι άξονες του σχεδιασμού για τη μείωση των επιπτώσεων και την υπέρβαση του φαινομένου, όπως αυτοί καθορίστηκαν στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. και του Συμβουλίου των Υπουργών Παιδείας. Τέλος, το Υπουργείο δεσμεύεται να επεξεργαστεί και να αξιοποιήσει τα στοιχεία της προαναφερθείσας έρευνας, με βάση την οποία κατατέθηκε η ερώτηση του Ρεθεμνιώτη Βουλευτή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ