ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η αλήθεια για το υπερήφανο «όχι» της Aργεντινής του Γ. Σταράκη

0

Του Γ. Σταράκη

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ είναι κράτος της Νότιας Αμερικής, έχει έκταση περίπου 2.800.000 τ.χλ. και πληθυσμό γύρω στα 40 εκατομμύρια ψυχές. Πρωτεύουσα είναι το Μπουένος Αϊρες με πληθυσμό όσο περίπου είναι της Ελλάδας.

Όταν ακούς Αργεντινή στο μυαλό σου έρχονται πάρα πολλά:

1)   Το Δ.Ν.Τ. πήγε στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ «για να τη σώσει» το 1998. Τελικά ΑΠΕΤΥΧΕ το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ. και το 2001 «ΤΗΝ ΞΕΚΑΝΑΝ» Πτώχευσε. Οι κυβερνώντες έφυγαν με….ελικόπτερο, ο λαός ξεσηκώθηκε ενώ έδιωξαν το Δ.Ν.Τ. Πάνω από 100 χώρες οι οποίες το «είχαν σύμβουλο» το έδιωξαν. Του έμειναν…..πελάτες μόνο οκτώ, τύπου Καζακστάν. Σιγά-σιγά η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ανέκαμψε και το 2005 είχε ανακτήσει το ΑΕΠ του 1998. Οι βασικοί κλάδοι επανακρατικοποιήθηκαν με προεξέχουσα περίπτωση το πετρέλαιο. Το 2014 τα συναλλαγματικά αποθέματα της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ είχαν ξεπεράσει τα 30 Δις.

2)   ΄Όταν ακούμε ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ στο μυαλό μας έρχονται τα περίφημα ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ ταγκό. Για μερικούς το όνομα του προέδρου Χουάν Περόν και της συζύγου του, για πολλούς Χόρχε Λουις Μπόρχες, αλλά για πολλά άλλα εκατομμύρια, Μαραντόνα και Mέσσι.

3)   Σινγκερ (Εβραίος) και δικαστής Γκριλα. Σήμερα, όταν ακούς ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ έρχεται στο μυαλό σου το όνομα του Αμερικανοεβραίου Σινγκερ, ενός αδίστακτου κερδοσκόπου, κυνικού τοκογλύφου, ο οποίος είχε αγοράσει Αργεντίνικα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές –γύρω στα 30 εκατομμύρια- και όταν η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ συμφώνησε να γίνει «ΚΟΥΡΕΜΑ» με το πάνω από το 92% των ιδιωτών πιστωτών της, ο Αμερικανοεβραίος Σινγκερ ζήτησε το….100%, δηλαδή απαιτώντας το ιλιγγιώδες ποσοστό κέρδους 1.680%. Η Αργεντινή του έδωσε ότι αγόρασε με τόκο 300% (του κατέθεσε το ποσό σε τράπεζα) και ο Αμερικανοεβραίος έβγαλε μια απόφαση από ένα γέροντα συντηρητικό δικαστή, ονόματι Γκρίλα και ζητά το 1.680%. Φυσικά είπαν όχι.

4)   Στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ γεννήθηκε το 1928 (στο Σολάριο) ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ. Η φωτογραφία του έχει στολίσει τα περισσότερα εφηβικά και νεανικά δωμάτια μας. Γιατρός που υπέφερε από άσθμα και μεγάλος ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ. Έχει γίνει πασίγνωστο αυτό που βροντοφώναζε ο ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ «ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ»: «Αν κάπου στην Υφήλιο κάποιος συνάνθρωπος μας υποφέρει και αδικείται, τότε πρέπει να συμπάσχουμε και να πολεμάμε γι αυτόν». Πηγαίνει στη Νότια Αργεντινή, (στη Χιλή συναντιέται με τον  Σαλβατόρ Αλιέντε το 1951), Κολομβία, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, (γράφει άρθρα για την καταστροφή των Ινκας και των Μάγια), Μεξικό, Αίγυπτο, Ινδία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Πακιστάν, Γιουγκοσλαβία (του Τίτο), ενώ ο ΤΣΕ συμμετέχει στην Κουβανική Επανάσταση (με τον «μέντορα» του Φιντελ Κάστρο) και ανατρέπει το καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα. Σήμερα στην πατρίδα του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Πρόεδρος είναι η Κριστίνα Φερναντέλ Κίρχερ. Όλα δείχνουν ότι έχει το DNA του διάσημου συμπατριώτη της ΤΣΕ. Τι έκανε; Είπε ΟΧΙ στους εκβιασμούς των Διεθνών Τοκογλύφων, των Αρπακτικών και των εκπροσώπων του κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Τα «αρπακτικά χρεοκώπησαν την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ το 2001 έχοντας έξωτερικό χρέος 145 Δις Δολάρια ή 52,% του ΑΕΠ. Από το 2002 μέχρι σήμερα η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ έχει περιέλθει 10 φορές σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Συνειδητά λοιπόν η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ είπε ΟΧΙ στα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

5)   «ΠΙΝΟΚΙΟ» είναι ο διάσημος ΨΕΥΤΗΣ, παιδί του γέρο-μαραγκού Τζεπέτο, ο οποίος προήλθε από το σκάλισμα του ξύλου (σε μαριονέτα). Η γαλάζια νεράϊδα του έδωσε ζωή και το καταπληκτικό «η μύτη του να μεγαλώνει» κάθε φορά που θα λέει ψέματα…Αν –επαναλαμβάνω Αν, δείτε με προσοχή τους «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ» στα προκλητικά «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ» η μύτη τους «φαίνεται ….να μεγαλώνει». ΝΑΙ «μυταρόγκες» μας φαίνονται. Έδειχναν πλάνα του 2001 και…πανηγύριζαν τασσόμενοι ουσιαστικά με τους κερδοσκόπους του 1%, οι οποίοι απαιτούσαν το απίστευτο ποσοστό κέρδους 1.680%. Το τραγικό όμως είναι, ότι τόσο η Κα Βούλτεψη, όσο και ο Κος Γεωργιάδης επέκριναν την ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.  Δεν είπαν ότι έχει συναλλαγματικά αποθέματα πάνω από 30 Δις. Δολάρια. Δεν είπαν ότι ήδη είχαν καταθέσει τα οφειλόμενα στην Αμερικανική Τράπεζα, Bank of New York Mellon. Δεν είπαν ότι όλα έδειχναν γιατί τα ομόλογα της Αργεντινής δεν διέπονται από το Εθνικό της Δίκαιο. (Το ίδιο και τα Ελληνικά) Δεν είπαν ότι ενώ όλοι ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟ Δ.Ν.Τ. , η ΕΛΛΑΔΑ το έφερε για να μας σώσει.  Δεν είπαν ότι Στο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ συμφωνεί ο ΛΑΟΣ της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ και δεν είπαν ότι αν πλήρωναν τους ολίγους οι οποίοι αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά σε εξευτελιστικές τιμές τα αρχικά ομόλογα και «τα αρπακτικά» πέτυχαν από τον Αμερικανό Δικαστή «να αναγκάσει την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ να μην πληρώσει όσους δανειστές δέχτηκαν το κούρεμα, αν δεν καταβάλει πρώτα στα «ΟΡΝΙΑ» το 100% της αξίας των ομολόγων αυτών. Δεν λένε ότι αν ο (Αμερικανοεβραίος) λάβει αποζημίωση μεγαλύτερη από το 93% (Ρήτρα Ρούφος), τότε και αυτοί θα αποζημιωθούν, ποιο θα είναι το κόστος για την Αργεντινή; Άλλα 120 Δις. Δολάρια. Τότε πραγματικά θα  είχε η υπερήφανη αυτή χώρα χρεοκοπία ολοκληρωτική. Γι αυτό ντροπή για όλους όσου ανοήτως και…Βλακωδώς πανηγύριζαν γιατί τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ επιχειρούν να βουλιάξουν την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Αλλά, διαβάσατε. Εκεί γεννήθηκε ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, εδώ ο Εφιάλτης και ο…Νενέκος.  Και οι δύο «ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ». Σήμερα κάποιοι προσκυνούν το Δ’ Ράιχ. Για να διαπιστώσετε τα «βρώμικα» παιγνίδια ορίστε ένα πίνακα με ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.

Χρέος % ΑΕΠ

Κατάσταση σύμφωνα με διεθνείς οίκους

 

Πριν το πράξει η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΡΟΧΏΡΗΣΕ ΣΕ ΜΕΓΆΛΗ αύξηση των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ενώ η ΠΑΤΡΙΣ σε….προείσπραξη. Βέβαια ήρθε ο Γιούνκερ να δει τους «υπηκόους του».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ