ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεία Λειτουργία στην κορυφή του Ψηλορείτη

0

Στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης, στην κορυφή του Ψηλορείτη, ανέβηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος την περασμένη Κυριακή 17η Αυγούστου 2014 για να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον γραφικό λιθόκτιστο Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου.

Ο Επίσκοπός μας εκπλήρωσε την υπόσχεση που είχε δώσει στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» να τελέσει ο ίδιος την Θεία Λειτουργία και να ευλογήσει την εκδήλωση με τον τίτλο «Η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιώτικο Αόρι», που πραγματοποιήθηκε εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά. Με τον Επίσκοπό μας συλλειτούργησε ο Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιος Μυρθιανός, Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο νέος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκης.

Πολλοί προσκυνητές ξεκίνησαν την ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη από πολύ νωρίς το πρωί, για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσια παραδοσιακή κρητική φιλοξενία στην περιοχή «Λάκκος του Μυγερού», που βρίσκεται σε υψόμετρο 1700 μέτρων.

 

Το φωτογραφικό υλικό είναι ευγενική προσφορά του φωτογράφου κ. Δημητρίου Πολιτάκη. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ