ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει το πρόγραμμα "Στέγαση και Επανένταξη" για 800 αστέγους

0

Την υλοποίηση του προγράμματος "Στέγαση και Επανένταξη", το οποίο αφορά περίπου 800 αστέγους, ξεκινάει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες παρεμβάσεις σίτισης και κοινωνικής φροντίδας των αστέγων και επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δίνεται έμφαση στη διάσταση της κινητικότητας και της "επιστροφής στις ρίζες", με το πρόγραμμα να ενθαρρύνει τους άστεγους, που προέρχονται από περιοχές εκτός αστικών κέντρων να γυρίσουν εκεί και να ασχοληθούν με αγροτικές εργασίες.

Οι ομάδες-στόχοι του προγράμματος είναι:

* Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε κοινωνικούς ξενώνες αστέγων ή ξενώνες ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών ανοιχτών κέντρων ημέρας αστέγων

* Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων

* Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας

* Άτομα που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9.400.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ