ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οθωμανοί και … Κομμουνιστές του Μιχάλη Τζανάκη

0

-Μανούσο ίντα κάνεις;

-Ίντα να κάνω μετρώ και ξαναμετρώ, μα όπως και να το κάμω δεν είμαι καλά και θα πάω να «ρυθμιστώ»!

- Ίντα χεις Μανούσο; Πίεση;

- Όι, αυτή Σήφη την έχω «ρυθμίσει» με χάπι…

- Ω, κακομοίρη, Μανούσο και θα ‘χεις εκατό τα εκατό σάκχαρο. Πρόσεχέ τον, γιατί είναι άτιμη αρρώστια…

- Μηδέ πίεση έχω, μηδέ σάκχαρο έχω, για να χρειάζονται «ρύθμιση», μου στείλανε οι «κομμουνιστές», οι Σαμαροβενιζέλοι κι οι Κεφαλογκεγκέρογλοι τσι ΕΝΦΙΑΔΕΣ και παρ’ ολίγο να μου ‘ρθει «ντουγρουτζάς», κακομοίρη Σήφη. Παράδες δεν έχω μπλιο, αφού τσι ‘δωκα όλους σε χαράτσα και κέρατα και εδά θα κάμω «ρύθμιση» να τσι πλερώνω όσο ζω.

- Από κείνη τη «ρύθμιση» μου ‘λεγες; Εκάμα την κι εγώ. Μα οι Σαμαροβενιζέλοι κι οι Κεφαλογκεγκέρογλοι, Μανούσο, δεν είναι «κομμουνιστές». Είναι η συγκυβέρνηση που μας «έσωσε» και δε γενίκαμε Αργεντινή!!! Θαρρώ δεν παρακολουθείς τηλεόραση.

- Μπρε συ, Σήφη, οι «κομμουνιστές» δεν παίρνουνε τα σπίτια των ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο; Ε, «κομμουνιστές» είναι και τούτοι. Ξανάκουσες  μωρέ, να πληρώνω τρεις φόρους για ένα «ρημάδι» σπίτι και να μου λένε πως αν δεν το τους το δώσω θα με πάνε φυλακή, γιατί δεν κάνω «θυσία» να σωθεί η πατρίδα μου;

- Ετσά το λένε για τσι «κομμουνιστές», μα εδά που καλοθυμούμε, άκουσα την κυβερνητική εκπρόσωπο να λέει πως ο Σύριζας και το Κάπα Κάπα καταστρέψανε την Ελλάδα, τη Λατινική Αμερική, την Ουκρανία, τη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και εξαπλώσανε και τον ιό του Έμπολα στη Δυτική Αφρική!!! Ευτυχώς που έχομε υπουργό εξωτερικών το Βενιζέλο, γιατί μπορεί να είχαμε και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!!!

- Αυτός, Σήφη, θα την κάνει «κόπανο» στα ροδάκινα εδά. Ήκουσες πως οι Ρώσοι γιαγιέρνουν τόνους ροδάκινα και μπουρνέλες, γιατί δεν αρέσουνε στον Πούτιν τα Ευρωπαϊκά οράματα τση «ειρήνης»; Ε, θα τα φάει όλα ο Βενιζέλος μέχρι να πρηστεί, γιατί ήκουσα πως θα του τα ταΐσουνε κομπόστα οι παραγωγοί τση Μακεδονίας!!!

- Μωρέ, Μανούσο, τα ροδάκινα μην τα στενοχωριέσαι. Η Όλγα θα τα δώσει στα ξενοδοχεία να ‘ρθουνε πια πολλοί τουρίστες. Μπορεί να φέρουνε και δυο τρία επαέ να ταΐσουνε το συνονόματό μου, τον κροκόδειλο, γιατί με τα κοτόπουλα δε γίνεται δουλειά. Φρούτα πρέπει τρώει κι ετσά θα τονέ πιάσουνε.

- Μωρέ Σήφη, πότε είναι το μνημόσυνο τση πεθεράς σου;

- Δε θέλει η γυναίκα να τση κάμει μνημόσυνο, γιατί μας κατάστρεψε!!!

- Ποια μωρέ σας κατάστρεψε; Τόσα ακίνητα σας άφηκε η συγχωρημένη και δεν τση κάνετε μωρέ Σήφη, τα σαράντα της;

- Εμάς τα ‘φηκε τα ακίνητα ή του Στουρναροχαρδούβελη; Καλλιά να του τα ‘δινε μια και καλή, παρά να μας τα «γράψει». Δεν φτάνουν αυτά κι άλλα τόσα να πλερώσομε τσι φόρους και τα χαράτσια.

- Κακομοίρη Σήφη είδες που σου τα ‘λεγα με τσι κομμουνιστές!!! Δε θα μας αφήσουν μία. Ήθελα να κάτεχα: τα δικά τως τα πλερώνουνε ή μόνο τα «μουσκάρια» δίνουνε παράδες;

- Μανούσο εδά που το ξανασκέφτομαι μήπως δεν είναι κομμουνιστές κι είναι Οθωμανοί Τούρκοι οι κυβερνήτες μας; Τρία χρόνια γρικώ για «χαράτσια». Οι Τούρκοι δεν τα βάζανε εκεινανά τα χαράτσια;

- Οι Οθωμανοί κακομοίρη Σήφη, επαίρνανε «ένα στα δέκα», ετούτοι ζητούν «δώδεκα στα δέκα»!!!

-  Μανούσο, εδά έρχεσαι στα λόγια μου. Είδες, δεν είναι … κουμουνιστές!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ