ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Ρέθυμνο η τελευταία παράσταση για το "Μεγάλο μας Τσίρκο"

0

Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων», την καλοκαιρινή περίοδο 2014 παρουσίασε με επιτυχία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Το έργο, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή 29 Αυγούστου και στο Ρέθυμνο , στο θέατρο ‘’Ερωφύλη’’ –FORTEZZA, στις 9.30 μμ.

Πρόκειται για ένα έργο – σταθμό στην ιστορία του θεάτρου. Είναι μια πολιτική επιθεώρηση, που παρουσιάζει την Ελλάδα σαν τσίρκο, σαν σκηνή από την οποία παρελαύνουν γελωτοποιοί και σαλτιμπάγκοι, ψεύτες και ανδρείκελα, χαμένες επαναστάσεις και προδομένα όνειρα, στιγμές μεγαλείου και ταπείνωσης. Η Ελλάδα είναι ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά της, χωρίς να χορταίνει, από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Στο έργο για πρώτη φορά, από θεατρική ομάδα, θα παρουσιαστεί, ως εναρκτήρια σκηνή, το ανέκδοτο κείμενο «Γραφείο λογοκρισίας», που ο συγγραφέας έγραψε στα χρόνια της Χούντας, με αφορμή όσα πέρασε κατά το πρώτο ανέβασμα της παράστασης, το καλοκαίρι του 1973.

Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων

Σκηνοθεσία: Αθανασόπουλος Νάσος

Τραγούδι: Καρεφυλλάκης Βασίλης

Αφίσα – σκίτσα – σκηνικά: Πατούρας Γιάννης

Μουσική επιμέλεια: Χαιρέτης Γιώργος

Φωτογραφία: Μπαρούνης Δημήτρης

Αθανασόπουλος Νάσος, Αθανασοπούλου Έλενα, Βεριβάκη Χριστίνα, Βερονίκης Κώστας, Βερούλη Ελισάβετ, Βουτετάκη Αργυρώ, Βουτετάκη Κατερίνα, Καρμπαδάκη Ελένη, Κλάουζεν Ρεγγίνα, Κοκολογιάννη Σοφία, Κοκοτσάκη Ελευθερία, Κουκουράκη Εύα, Κυριακοπούλου Εμμανουέλα, Μπουζάκης Αποστόλης, Μπουμπόναρη Φανή, Νικολακάκης Δημήτρης, Πατεράκης Γιάννης, Ραμουτσάκη Μαρία, Τακτικάκης Γιώργος, Χρυσουλάκη Αφροδίτη, Ψυλλάκη Χρυσούλα.

Αθανασοπούλου Ελευθερία, Αθανασοπούλου Ευτυχία, Γαλανάκη Θεανώ, Καντέρη Νίκη, Μελάκης Κώστας, Νυσταζάκη Βασιλεία, Πετράκη Ελευθερία, Τραχαλάκη Δέσποινα, Χιωτάκη Δέσποινα και ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος «Βιγλάτορες».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ