ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1984 - 2014: 30 Χρόνια χωρίς τον Παύλο

0

Επετειακές εκδηλώσεις του Ομίλου Βρακοφόρων στη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη

Τριάντα χρόνια χωρίς τον Παύλο Βαρδινογιάννη, τον μεγάλο Ρεθεμνιώτη πολιτικό και ανθρωπιστή, συμπληρώθηκαν φέτος και οι τριήμερες εκδηλώσεις του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στη Φορτέτζα ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του. Πλήθος κόσμου, μάλιστα, βρέθηκε στη Φορτέτζα και παρακολούθησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Την π. Παρασκευή, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, ο Αλέξης Κωστάλας ήταν ο παρουσιαστής και πραγματοποιήθηκε συναυλία από την 50μελή ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Πλωτάρχη (Ε) Γιώργου Τσιλιμπάρη Π.Ν. Ο τενόρος της Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και οι σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου και Νίκη Χατζιράκη μάγεψαν τους παρευρισκόμενους, ενώ ο Στέλιος Μπικάκης, σολίστας στη λύρα και το τραγούδι, έβαλε την κρητική πινελιά στο πρόγραμμα της μπάντας. Εκτός από την ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων που χόρεψε κρητικούς χορούς, η λαϊκή ομάδα του συλλόγου χόρεψε λαϊκούς χορούς και τα μέλη ήταν ντυμένα σαν ναυτάκια. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην είσοδο του θεάτρου βρισκόταν περίπτερο από το «Όραμα Ελπίδας» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και η αποστολή από την Αθήνα διένεμε φυλλάδια με σκοπό την ενημέρωση και τη λήψη δειγμάτων για όσους ενδιαφέρονταν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τιμήθηκαν με ειδική διάκριση το «Όραμα Ελπίδας» για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και η εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» για τα 100 χρόνια συνεχούς έκδοσής της.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το Λύκειο Ελληνίδων της Καλαμάτας και ο Όμιλος Βρακοφόρων χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ πολύ θετικά σχόλια έγιναν για τη συνεργασία της ριζίτικης ομάδας του Ομίλου με αυτή της θεατρικής που παρουσίασαν τον «Μαυριανό» ριζίτικο με θεατρικό σκετς

Την π. Κυριακή τελέσθηκε το τρισάγιο Μνημόσυνο στη μνήμη του αξέχαστου Παύλου Βαρδινογιάννη στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Φορτέτζα με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ρεθεμνιωτών, φίλων και συγγενών μετά από πρωτοβουλία του Ομίλου Βρακοφόρων. Μετά το μνημόσυνο, στην αίθουσα του Τρούλου της Φορτέτζας ο Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Στέλιος Κιαγιαδάκης πήρε το λόγο και μίλησε για τον Παύλο Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια μοιράστηκαν τα κόλλυβα και προσφέρθηκε ο καφές.

Το τριήμερο, πάντως, των εκδηλώσεων στη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, είχε ανταπόκριση από τον κόσμο και όλοι όσοι βρέθηκαν στην Φορτέτζα τις μέρες αυτές σίγουρα έχουν όμορφες και συγκινητικές στιγμές να θυμούνται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ