ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

ΜΚΟ καταγγέλλει τους φιλορώσους ότι επιβάλλουν καταναγκαστική εργασία σε κρατούμενους

0

Η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα την επιβολή της καταναγκαστικής εργασίας από τους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία εναντίον πολιτών που κατηγορήθηκαν για παραβίαση της δημόσιας τάξης.

"Οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν ανθρώπους στα τάγματα εργασίας και να σταματήσουν να τούς εκθέτουν στον κίνδυνο στις γραμμές του μετώπου", αναφέρει ο Χιού Ουίλιαμσον, διευθυντής τηςν οργάνωσης για την κεντρική Ασία στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Βερολίνο.

Η οργάνωση έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες πολιτών που αναγκάσθηκαν να εργασθούν σε σημεία ελέγχου κοντά στις γραμμές του μετώπου, όπου κινδύνευαν να δεχθούν την επίθεση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων της καταναγκαστικής εργασίας, συγγενών τους, αλλά και ενός φιλορώσου αντάρτη, τις οποίες η οργάνωση συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όσοι συλλαμβάνονταν για την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο, διότι παραβίασαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διότι πήραν ναρκωτικά ή για αντίστοιχα αδικήματα, μπορούσαν να σταλούν σε "τάγματα τιμωρίας" έως και για 30 ημέρες.

Αυτά τα τάγματα ήταν επιφορτισμένα με διάφορες εργασίες, όπως το γέμισμα με άμμο των σάκκων που περιστοιχίζουν τα σημεία ελέγχου, σύμφωνα με την οργάνωση που αναφέρει ότι τα θύματα χαρακτήρισαν τη δουλειά τους "επικίνδυνη".

Οι φιλορώσοι αντάρτες απείλησαν να σκοτώσουν όσους δεν συνεργάζονταν, εξήγησαν πρώην κρατούμενοι και συγγενείς των κρατουμένων.

"Η καταναγκαστική εργασία είναι μόνο μία από τις πρακτικές σοβαρής κακοποίησης στις οποίες υποβάλλουν οι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας τους κρατουμένους", διευκρίνισε ο Χιού Ουίλιαμσον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ