ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εορτασμός προς τιμή των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων (1824-2014)

0

Το έτος 2014 έχει αφιερωθεί στους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες Ρεθύμνου (Αγγελή , Γεώργιο , Μανουήλ , Νικόλαο), προστάτες και εφόρους των Ρεθυμνίων , επί τη συμπληρώσει 190 ετών (1824-2014) από το θαυμαστό μαρτύριο τους.

Έχουν εξαγγελθεί σειρά εκδηλώσεων  με αποκορύφωμα την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, όπου θα πραγματοποιηθεί Μέγα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον ΄Αγιο Νικόλαο - Πευκακίων (οδ. Ασκληπιού -Νεάπολη - Αθήνα) ενώ   έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Κρητικοί Αρχιερείς ακόμη και του Εξωτερικού με προεστό τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας , τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών .  Όλες οι εξαγγελθείσες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου .

Την κυριώνυμη ημέρα επιπλέον προγραμματίζεται εκδήλωση  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών(αίθουσα Μητρόπουλου ),το μεσημέρι 12:00-14:00, διάρκειας  δύο ωρών όπου θα τιμηθούν  προσωπικότητες, ενώ ο Λαογραφικός Όμιλος «  ΚΟΥΡΗΤΕΣ» με Πρόεδρο  το Μανώλη Παττακό θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή γνωστών Ρεθυμνίων καλλιτεχνών (λυράρηδων - λαουτιέρηδων) ανιδιοτελώς.

Ο Σύλλογος Ριζιτών «ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ» με Πρόεδρο  το Σταύρο Φωτάκη θα  τραγουδήσει  ριζίτικα. Η σκηνοθεσία θα είναι του Γιάννη Μαράκη. Η είσοδος στο ΜΕΓΑΡΟ θα είναι με δωρεάν προσκλήσεις για την τάξη.

Για πρώτη φορά στο κρητικό πολιτιστικό γίγνεσθαι  θα πραγματοποιηθεί τέτοιο Ρεθυμνιακό συναπάντημα στην Αττική υπό το τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ», με τη συμμετοχή όλων των παρακάτω  Ρεθυμνιώτικων Σωματείων της Αττικής :

1.Του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»  εμπνευστή των άνω εκδηλώσεων.

2.Της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου.

3.Της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Αγ. Βασιλείου «Ο ΠΡΕΒΕΛΗΣ»

4.Της  Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης  Μυλοποταμιτών

Καλούνται  όλοι οι Ρεθυμνιώτες και οι και  φίλοι στην παρεθυμνίωτικη αυτή εκδήλωση τιμής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ