ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μετακίνηση της βοηθού νοσηλεύτριας και η πάσα αλήθεια του Νικολάου Ξυπολιτά

0

Λάβρος λίβελος η ανακοίνωση 6/9 από τα συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων – γιατρών, το δεύτερο εντελώς αναρμόδιο, δεν αφορά μέλος του, εξαιτίας της μετακίνησης βοηθού νοσηλεύτριας. Ώρα λοιπόν για την πάσα αλήθεια αφού βρίθει σε βάρος μου χαρακτηρισμών, ενώ απουσιάζει παντελώς η πραγματικότητα. Ακέραιη δική μου ευθύνη και έχω ιδίαν άποψη. Ολημερίς διατρέχω κάθε χώρο και συνομιλώ με εργαζομένους και πολίτες. Βαφτίζουν την τακτική μου «παρακολούθηση» γιατί θέλουν διοικητή σε τέσσερις τοίχους, να επικοινωνεί μέσω γραμματείας, ει δυνατόν να απουσιάζει. Τι να κάνουμε; Μάλλον ατύχησαν. Υπομονή… Πηγαίνω και τη νύχτα σαν να εφημερεύω, σχολάω αργά, επιθεωρώ Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά ιατρεία, κάθομαι στην καρέκλα κάνα δίωρο. Και την άσπρη ιατρική φορώ ενίοτε, τα είπαμε, παπούτσια δοκίμασα σχεδόν στην εφηβεία. Τα «έργα» που έχω δει, ειλικρινά κανείς τους να μη δει ποτέ. Αυτά που θεωρούν μελοδραματικά και σπαραξικάρδια τάχα «απαράδεκτα», για μένα ήταν στεναγμός ανακούφισης. Όπου και αν εργάστηκα.

Η μετακίνηση δεν πρόκειται να ανακληθεί και έγινε για τους παρακάτω κύριους λόγους, χωρίς σειρά ιεράρχησης.

  1. Η Πνευμονολογική κλινική αναδιοργανώνεται, αποκτά δικό της ξεχωριστό χώρο ενδοσκοπήσεων, βρογχοσκοπήσεων, ξεχωριστό χώρο εργαστηρίου μελέτης ύπνου κ.α που σπανίζουν στα Νοσοκομεία μας, μόνο σε 14 τα αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη μετακίνηση επιβλήθηκε λόγω εκπαίδευσης δύο νέων νοσηλευτριών και ανάλογης μετακίνησης πολλών. Μετατέθηκε η αρχαιότερη στο τμήμα, υπηρετεί στην ίδια θέση άνω της 20ετίας. Με τόση προϋπηρεσία στην ίδια θέση, η κινητικότητα καθίσταται υποχρεωτική. ΟΛΟΙ μετακινούνται. Ούτε εν θερμώ ή εν ψυχρώ, λόγω εμπάθειας ή μεροληψίας. ΟΛΟΙ.
  2. Προηγήθηκαν 30 μετακινήσεις, ανάμεσά τους και στενή συγγενής του βουλευτή. Ουδείς έθεσε θέμα. Όλες σε συνεργασία με όργανα και με υπεύθυνους, όπως και για την βοηθό νοσηλεύτρια. Οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί των συνδικαλιστών αποτελούν ΨΕΥΔΟΣ. ΨΕΥΔΟΣ και ντροπή τους. Δεν εξαιρέθηκαν ούτε συνδικαλιστές. Επιστρέφω ακέραια τα ερωτήματά τους. Γιατί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στις Περ/κες εκλογές οφείλεται να εξαιρεθεί; ΓΙΑΤΙ;
  3. Για την βοηθό νοσηλεύτρια αθροίστηκαν πλήθος γραπτών και προφορικών καταγγελιών για κακή, αντιδεοντολογική και αντιϋπαλληλική συμπεριφορά. Έκλεινε στα μούτρα την πόρτα σε ασθενείς, έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την κύηση, σύμφωνα με επώνυμη γραπτή καταγγελία, ενεργώντας βίαια κατά κυρίας μέσα στον χώρο εργασίας, ούρλιαζε και έδιωχνε τον κόσμο. Αρνείτο να τους εξυπηρετήσει. Απουσίαζε από τη θέση της. Οι αναφορές στη διάθεσή τους. Ενημερώθηκαν.
  4. Κλήθηκε σε απολογία για διάφορους λόγους και από την προηγούμενη διοίκηση. Η ανοχή επ’ άπειρον συνιστά μεροληψία κι’ όχι η εφαρμογή των κανονισμών. Το Γ.Ν.Ρ είναι δημόσια υπηρεσία κι’ όχι Αμέρικαν μπάρ.
  5. Εισέπραξε αμοιβές που δεν δικαιούτο με ψευδείς βεβαιώσεις εργασίας. Μετά από έλεγχο τα ποσά καταλογίστηκαν και παρακρατήθηκαν από τις αποδοχές της. Η ίδια αποδέχτηκε το γεγονός και δεν κατέθεσε ένσταση ή προσφυγή στο Γ.Ν.Ρ ή στη δικαιοσύνη ή και στα δύο. Από μόνο του το αδίκημα, επιφέρει τουλάχιστον την αυθημερόν μετάθεση. Μείναμε στο τουλάχιστον και μετά παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος.
  6. Το υπηρεσιακό αντικείμενο οφείλεται να γνωρίζουν κυκλικά το δυνατόν περισσότεροι και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καθίσταται προνόμιο ενός υπαλλήλου, άρα να δημιουργείται ταύτιση προσώπου με θέση.

Τίποτε λοιπόν το κομματικό, το προσωπικό, ουδεμία βλαπτική σε βάρος της βοηθού νοσηλεύτριας ενέργεια, μειωτική, μείωσης μισθού κλπ. Οι συνδικαλιστές καμώνονται πως όλα τα αγνοούν, ωσάν να απευθύνονται σε χαχόλους της Τσαρικής και Κομμουνιστικής Ρωσίας. Αυτοαποκαλύπτονται αφού για τούτα ευθύνονται μαζί με τον διοικητή οι «νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές» και οι ιδιωτικοποιήσεις βεβαίως – βεβαίως, σ’ ένα ιδιωτικό νοσοκομείο αυτά θα διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα, καν δεν θα συνέβαιναν. Στο Δημόσιο μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, όσο και όποτε. Να εξυβρίζεται ο διοικητής, να παραποιείται η αλήθεια. Δεν θέλουν τις κάμερες. Αλλά οι κλοπές είναι βεβαιωμένες, οι εχθροί ατυχώς δεν είναι φανταστικοί, στο βιβλίο περιστατικών καταγράφονται 13 επιθέσεις κατά προσωπικού το 2012, 8 μέχρι τα μέσα του 2013 και σταμάτησαν εντελώς με το που τοποθετήθηκαν οι κάμερες. Υλικά σηκώνονταν νύχτα και μέρα στους ώμους. Τα ξέρουν. Απλά, κοροϊδεύουν τον κόσμο για να στήσουν το «αντιϋπαλληλικό» μου προφίλ…

Ποια λειτουργία του ιατρείου αναστέλλεται εξαιτίας μιας βοηθού νοσηλεύτριας ενώ η θέση δεν θα μείνει κενή μήτε ημέρα και πώς αυτή η ειδικότητα επιτελεί μόνη τη σωρεία των ΙΑΤΡΙΚΩΝ εργασιών που παραθέτουν; Ντροπή. Η μετακίνηση θα γίνει όταν εκπαιδευτούν οι νέες που δεν ανήκουν της κομματικής ένταξης του διοικητή, ούτε αυτός είναι στις νέες αρεστός. Για την ώρα, η μετακινούμενη αρνήθηκε να ενημερώσει τις αντικαταστάτριες. Κι’ άλλο αδίκημα. Αλλά για τους συνδικαλιστές, ο διοικητής είναι κομματικός, επιθετικός, εμπαθής, ειρωνικός κ.λ.π. Αν τα μισά από τους χαρακτηρισμούς τούς έστελναν σε δίκη για 10 αδικήματα, θα είχαν υποστεί «πολιτική δίωξη». Όταν αυτοί μηνύουν τον διοικητή, τάχα γιατί δεν τους… πλήρωσε, ή τον συκοφαντούν και προσβάλουν, τότε δεν έχουμε πολιτική δίωξη αλλά διεκδίκηση κεκτημένων!

Ας τελειώνουμε με τις αθλιότητες και αστειότητες στο Γ.Ν.Ρ. Μη με απειλούν με τους βουλευτές, ο ένας με επισκέφθηκε ήδη – μετά από 1,5 χρόνο – μαζί με κάποιον άγνωστό μου καθηγητή Παν/μίου, μοναδικό αντικείμενο της συνάντησης η περί ου ο λόγος βοηθός νοσηλεύτρια.

Στους πολίτες έχω να δηλώσω ότι οι επιθέσεις εναντίον μου οφείλονται (εξαρχής που ανέλαβα) στην έντονη κομματική αντιπαράθεση. Ανέκαθεν το Νοσοκομείο ήταν πεδίο κομματικού πολέμου για τον Νομό Ρεθύμνης. Δεν επέτρεψα να γίνει το Γ.Ν.Ρ γιάφκα, άντρο, προπύργιο κανενός κόμματος. Δεν μοίρασα την «εξουσία», κόπηκαν η ασυδοσία, τα στεγανά και τα φέουδα. Αν ξεπερνώ όρια, απειλώ και λοιπά φαιδρά και ηλιόλουστα, στον εισαγγελέα γραπτώς κι΄ ενυπογράφως ή όπου νομίζουν.

Στους… «διαμαρτυρόμενους», πολλοστή φορά, ο διοικητής εκτελεί υπηρεσία όπως οι ίδιοι. Εφαρμόζει νόμους, διατάξεις, κανονισμούς κι’ όπου διαφωνούν, ας πάνε όπου θέλουν. Και στους βουλευτές και παντού. Δεν επιλέγει τους «ημέτερους» όπως εκείνοι. Καλόν θα ήταν να διαθέτει και… «ύφος» αρεστό στους επικεφαλής συνδικαλιστές. Όντως, θα ήταν ευχής έργον. Δεν συνέπεσε, περαστικά μας. «Ή αυτός ή εμείς» το διακήρυξαν από προ διετίας. Εγώ δεν επιθυμώ την εκτόπιση κανενός. Εκείνοι, ‘ξά τους. Θα περάσουν από πάνω μου ώστε να τερματιστούν «υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση»; Ο ΣΥΡΙΖΑ «με διόρισε να… ρίξω την κυβέρνηση» με μια βοηθό νοσηλεύτρια ή με όποια και όσα μου καταλογίζουν; Αντί απάντησης, ως αυταρχικός, εχθρικός στον εργαζόμενο, χωρίς δημοκρατικές αρχές όπως ετούτοι κλπ. κλπ., δύο συνθήματα. Μονότονα ίδια. Το παγκοσμίως γνωστό και ιστορικό «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ». Κι’ ένα δικό μου. Τις κουδουνίστρες τους στα μωρά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ