ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ιατρικό Συμπόσιο στο Ρέθυμνο: Δύο νέοι ύπουλοι εχθροί της υγείας μας - Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές

0

Τα τροχαία ατυχήματα, η επάρατη νόσος και η αποφρακτική αρτηριοπάθεια μαζί με τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσος, είναι η πρώτη τριάδα θνητότητας στον κόσμο, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, στη διάρκεια του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στο Ρέθυμνο.

Όπως προέκυψε μάλιστα από τις δωρεάν εξετάσεις που έγιναν χθες σε πάνω από 250 Ρεθυμνιώτες, οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν να πάσχουν και από τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο, αλλά και από την αποφρακτική αρτηριοπάθεια.

Πιο αναλυτικά, η περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια και η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος είναι δύο σοβαρότατες παθήσεις, οι οποίες εάν διαγνωστούν έγκαιρα και αντιμετωπιστούν κατάλληλα, ο ασθενής απλά θα συνηθίζει να ζει μαζί με αυτές... Όμως εάν αμελήσει την παρουσία τους, τότε μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του.

Μέλη της ελληνικής αγγειολογικής εταιρείας -στη διάρκεια του ιατρικού συμποσίου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου- πραγματοποιήσαν χθες δωρεάν εξετάσεις για τις δύο ύπουλες αυτές παθήσεις, ενώ από τους 250 ανθρώπους που εξετάστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν να πάσχουν από αυτές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα καιρούς ιατρικά συμπόσια που διοργανώνονται στη χώρα μας, στόχο έχουν αφενός να ενημερώσουν την ιατρική κοινότητα και αφετέρου να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ενημερώσουν τους πολίτες γύρω από την εξέλιξη των παθήσεων, κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι να επισκεφθούν το συντομότερο τους γιατρούς τους.

Οι εν λόγω ασθένειες αποτελούν απειλή για όλο τον ενήλικο πληθυσμό, ενώ όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι είναι αποδεδειγμένο ότι εμφανίζουν αυτές τις νόσους.

Ωστόσο, εάν όλοι μας αλλάξουμε νοοτροπία και βάλουμε "Χ" στις κακές συνήθειες, τότε σίγουρα μπορούμε να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας από αυτό τον ύπουλο εχθρό της υγείας μας.

neatv.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ