ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια ξεχωριστή παράσταση έρχεται στο Ρέθυμνο και είναι 4Χ4

0

 4χ4 είναι ο τίτλος της παράστασης που προτείνει η Act&Art Productions στις 5, 6, και 7 Σεπτέμβρη, στο χώρο της Παλιάς Εμπορικής Τράπεζας, στο κέντρο της Πόλης και απευθύνεται σε θεατές άνω των 15 ετών.

Τέσσερα έργα Ρεθεμνιωτών καλλιτεχνών που το καθένα μιλά τη δική του εικαστική γλώσσα και τέσσερα θεατρικά κείμενα που γράφτηκαν ως εκδοχή ανάγνωσης τους από ισάριθμους δημιουργούς αποτελούν τον κορμό της παράστασης. Η επιλογή του χώρου είναι συμβολική, καθώς η Τράπεζα από πεδίο οικονομικών συναλλαγών, μετατρέπεται σε τοπίο συνάντησης και διαλόγου ανάμεσα στους Ρεθεμνιώτες εικαστικούς, συγγραφείς, ερμηνευτές και θεατές.

Τίποτα στο χώρο δεν είναι αυστηρά οριοθετημένο. Τα στοιχεία φθοράς του και τα παλιά αντικείμενα διατηρούνται προκαλώντας διάλογο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Ανάμεσά τους ο θεατής κινείται ελεύθερα, ανακαλύπτει τα στοιχεία που το συνθέτουν,  ανακαλύπτει τα εικαστικά έργα και παρ-ακολουθεί τις «αφηγήσεις» τους να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του. Έτσι το σύνορο ανάμεσα στον πραγματικό χώρο και χρόνο και τις διαφορετικές τέχνες σχεδόν καταργείται, δημιουργώντας νέους διαλόγους.

Ιδέα: Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, Μαρίτα Παπαδάκη

Εικαστικοί : Φρίξος Θεοδοσάκης, Κάλλη Καραδάκη, Χρυσή Σκεπετζή, Γιώργος Χρόνης.

Κείμενα: Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, Τόνια Κοντογιάννη, Αθανασία Κώστα, Πόλυ Παπαδοπούλου.

Ερμηνεύουν: Όλγα Δασκαλάκη, Αθανασία Κώστα, Δέσποινα Λαγουδάκη, Γιάννα Παγιαβλή, Γιώργος Σηφακάκης, Νίκος Σκλαβάκης.

Συμμετέχει ο Κωσταντίνος Λαδικός

Kαλλιτεχνική και σκηνογραφική επιμέλεια: Κάλλη Καραδάκη.

Το «4χ4» είναι παραγωγή της νέας εταιρείας Act&Art Productions - Μαρίτα Παπαδάκη, που δραστηριοποιείται στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαφημιστικών σποτ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ: 6982187520,  fb 4Χ4.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ