ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μνήμη των αγίων Μαρτύρων του Αυγούστου 2013 στη Συρία!... (Β΄) του Θοδωρή Ρηγινιώτη

0

Επιμέλεια: Θ. Ι. Ρηγινιώτης

200 Νεομάρτυρες στην Λαττάκεια Συρίας

«Σε πρόχειρο ομαδικό τάφο βόρεια της Λαττάκειας, βρέθηκαν τη Δευτέρα 19/8/2013, 118 σωροί από γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι αρχές αποδίδουν το φρικτό αυτό έγκλημα σε παραστρατιωτικούς της Οργάνωσης Αλ Νούσρα. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επίπονη, αφού πολλά σώματα ήταν απανθρακωμένα, αποκεφαλισμένα, διαμελισμένα και βρίσκονταν σε κατάσταση αποσύνθεσης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της περιοχής. Συνολικά οι νεκροί φθάνουν περίπου τους 200, αν συνυπολογίσει κανείς και τα διαμελισμένα πτώματα που βρέθηκαν στα σοκάκια των χωριών...

Η πόλη της Λαττάκειας κατοικείται από πάρα πολλούς Ελληνορθόδοξους και εκεί διαμένει και η μητέρα του (αιχμάλωτου) επισκόπου Χαλεπίου Παύλου και μια από τις αδερφές του...

Ιατρική πηγή από το Κρατικό Νοσοκομείο της Λαττάκειας δήλωσε ότι “περίπου διακόσιοι σωροί αμάχων, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μας, στο Στρατιωτικό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Assad καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές από τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα” …Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι ακρωτηριασμένα και φέρουν εμφανή πλήγματα από μαχαίρια που υποδηλώνουν τις γνωστές πρακτικές των γουαχαμπιστών (ισλαμικού εξτρεμιστικού κινήματος). Πηγές ανέφεραν ότι τους νεκρούς περισυνέλεξαν ο Ερυθρός Σταυρός, η Ερυθρά Ημισέληνος (δηλ. η αντίστοιχη με τον Ερυθρό Σταυρό οργάνωση του μουσουλμανικού κόσμου), και οι στρατιωτικές ιατρικές υπηρεσίες, οι οποίοι ανέλαβαν και τη μεταφορά τους. Πολλά  πτώματα εκτός του ομαδικού τάφου κείτονταν στα σοκάκια και εντός των σπιτιών στα χωριά της επαρχίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ξεκληριστεί ολόκληρες οικογένειες και δεν υπάρχει κανείς για την αναγνώριση. Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί (αναγνωριστεί) μόνο 38 νεκροί». (6)

Οι παιδομάρτυρες του Νοέμβρη 2013

Στις 11 Νοεμβρίου 2013 πέντε παιδιά σκοτώθηκαν και 27 άλλα άτομα τραυματίστηκαν από οβίδα που εκτόξευσαν τρομοκράτες εναντίον του σχολείου άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός στον χριστιανικό συνοικισμό της Qassaa στην συριακή πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

Άλλοι 4 μαθητές σκοτώθηκαν από πτώση οβίδας σε αυτοκίνητο που τα μετέφερε στο Bab Charqi, μετέδωσε το Sana, ενώ σκοτώθηκε και ο οδηγός. Άλλοι 6 επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου, εκ των οποίων 4 μαθητές, τραυματίστηκαν σ’ αυτήν την επίθεση, επισημαίνει το ίδιο πρακτορείο.

Το ρεπορτάζ της κηδείας τους αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία των μικρών μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στην χριστιανική συνοικία της Κάασσα, όπως επιβεβαιώνουν το AP, το  ΑRΜΕΝPRESS κ.ά. ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στο σχολείο φοιτούσαν, εκτός από ελληνορθόδοξους μαθητές, και παιδιά άλλων χριστιανικών ομολογιών, όπως αρμένιοι και καθολικοί. Τα λευκά μινιατουρίστικα φέρετρα περιφέρονταν ανοικτά στους δρόμους. Συχνές ήταν οι στάσεις της πομπής σαν το πλήθος να ήθελε να καθυστερήσει τον αποχωρισμό. Αυτά τα φέρετρα δεν θα κλείσουν ποτέ. …

Ο ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Δαμασκού Luka al-Khoury τόνισε από την πλευρά του: “Οι ρίζες των χριστιανών σε αυτήν την χώρα είναι πολύ βαθιές και αυτή η χώρα πληγώνεται από τον εχθρό ακριβώς επειδή παρείχε ασφάλεια στους χριστιανούς. Θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας και είμαστε έτοιμοι όλοι να θυσιασθούμε” (7).

Σταματάμε εδώ, γιατί δεν υπάρχει πλέον χώρος. Τα γεγονότα τρέχουν και διαρκώς προστίθενται νέα. Ας προσθέσουμε τα ονόματα ελάχιστων νεομαρτύρων:

Μάρτυρας μοναχή από την Παναγία Σαϊντανάγια

Η ιστορική μονή Παναγίας Σαϊντανάγιας στη Συρία δέχτηκε επίθεση με κανόνι στις 29 Ιανουαρίου 2012 (η οβίδα δεν εξεράγη) (8).

Όμως είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μοναχής της μονής, η οποία μαρτύρησε από ισλαμιστές αντάρτες το 2013 (και μάλλον δεν είναι η μόνη): της έκοψαν τ’ αφτιά και τη μύτη και της έβγαλαν τα μάτια, ενώ στο χέρι της κρατούσε σφιχτά 3 χάρτινες εικονίτσες της Παναγίας.

Ένας γιατρός από την Ελλάδα, ο οποίος, λέγοντας ότι πήγαινε να εξετάσει τα πτώματα, πήγαινε στα μοναστήρια και κοινωνούσε όσους προλάβαινε ζωντανούς, της πήγε κρυφά θεία κοινωνία 50 χρόνων από τα υπόγεια του Πατριαρχείου και εκείνη, μόλις κοινώνησε, χαμογέλασε και κοιμήθηκε. Τις 3 χάρτινες εικονίτσες της Παναγίας τις έφερε στην Ελλάδα και ευωδιάζουν (ο φίλος που μας πληροφόρησε τα παραπάνω – ίσως δημοσιευόμενα για πρώτη φορά – έχει προσωπική αντίληψη του γεγονότος).

Είναι γνωστή φυσικά η απαγωγή 12 μοναζουσών (μαζί με την ηγουμένη, γερόντισσα Πελαγία) το Δεκέμβρη του 2013 από την άλλη ιστορική μονή, της αγίας Θέκλας στη Μααλούλα της Συρίας, οι οποίες ευτυχώς απελευθερώθηκαν σώες τέλος Μαρτίου του 2014.

Και στο Ιράκ

Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι εκτοπισμοί άρχισαν ήδη εντατικά και στο Ιράκ.

Δολοφόνοι της εθνικιστικής ισλαμικής οργάνωσης ΙSIL διαπράττει φρικιαστικά εγκλήματα στο Βόρειο Ιράκ (στις επαρχίες των Κούρδων), προκαλώντας τη φρίκη και την αντιπάθεια ακόμη και των μουσουλμάνων!

Μέχρι στιγμής αναφέρεται ότι έκαψε 11 ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, κατέστρεψε τον τάφο-μνημείο του προφήτη Ιωνά και κατέσφαξε πλήθος χριστιανών, ακόμη και παιδιών.

Η οργάνωση θεωρείται ότι εκτελεί ένα γεωπολιτικό σενάριο, που επιθυμεί την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν, κατάρρευση της σηιτικής ιρακινής κυβέρνησης, αλλά και τον ξεριζωμό των πανάρχαιων ορθόδοξων κοινοτήτων στο Β. Ιράκ ώστε να μην υπάρχουν φιλικά διακείμενοι πληθυσμοί προς την Ορθόδοξη Ρωσία (9). Βεβαίως αυτή τη στιγμή μιλάμε για 400.000 ξεριζωμένους και αναρίθμητους σφαγμένους, ακρωτηριασμένους και αιχμαλώτους. Θύματα της φρίκης έχουν πέσει κυρίως τα μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι, μιας θρησκείας με ρίζες στον αρχαίο περσικό ζωροαστρισμό (ειδωλολατρική θρησκεία που επιβίωσε κυρίως ανάμεσα στους Κούρδους).

Εμείς όμως αγαπάμε τους μουσουλμάνους

Δεν το γράφω ειρωνικά, αλλά σοβαρά. Ο Χριστός δίδαξε ν’ αγαπάμε τους εχθρούς μας και στη βιογραφία πολλών παλαιών χριστιανών μαρτύρων αναφέρεται ότι προσεύχονταν για τους δημίους και τους βασανιστές τους.

Εχθρός μας είναι το Ισλάμ, αλλά όχι οι μουσουλμάνοι. Η θρησκεία του Ισλάμ είναι εχθρός και των ίδιων του μουσουλμάνων, γιατί με τις διδασκαλίες του τους απομακρύνει από τον αληθινό Θεό.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

Οι φανατικοί ισλαμιστές δεν κάνουν κάτι άλλο, παρά να εφαρμόζουν τη διδασκαλία του Ισλάμ που λέει ότι όποιος μουσουλμάνος αλλάζει θρήσκευμα πρέπει να θανατώνεται και ότι οι πιστοί μουσουλμάνοι πρέπει να πολεμούν μέχρι θανάτου κατά των απίστων, «υπέρ του Θεού» (του Αλλάχ). Είναι αλήθεια, ότι το Κοράνι διδάσκει τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) μόνο ως άμυνα. Όμως σε όλη την ιστορία του Ισλάμ αυτό έγινε πρόφαση, για να χτίσουν οι μουσουλμάνοι πολέμαρχοι μια τεράστια αυτοκρατορία. Απλώς, όποιος αντιστέκεται θεωρείται ότι «επιτίθεται στο Ισλάμ» και νομιμοποιείται η εξόντωσή του!...

Είναι θλιβερό το ότι στο δυτικό κόσμο (και στην Ελλάδα) δρουν μουσουλμάνοι ιεραπόστολοι, που προπαγανδίζουν μια ψεύτικη εικόνα του Ισλάμ ως θρησκείας της αγάπης, της ειρήνης και της ανεκτικότητας… Για να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο Ισλάμ και το χριστιανισμό, αρκεί να συγκρίνουμε τα πρώτα σαράντα χρόνια ύπαρξης του Ισλάμ με τα πρώτα τριακόσια χρόνια ύπαρξης του χριστιανισμού! Οι χριστιανοί, επιμένοντας να μην αντιστέκονται βίαια, είχαν αναρίθμητους μάρτυρες, ενώ οι μουσουλμάνοι χαλίφες είχαν δημιουργήσει μια αχανή αυτοκρατορία, και με συνθηκολογήσεις διαφόρων περιοχών, αλλά και με το σπαθί τους (10).

Αυτό θα αποτελεί πάντα την αγεφύρωτη διαφορά ανάμεσα στις δύο θρησκείες: ο Μωάμεθ ίδρυσε μια επίγεια θρησκευτική αυτοκρατορία, ενώ ο Χριστός έφερε στις καρδιές των ανθρώπων τη βασιλεία των ουρανών. Ακόμη και οι υψηλότερες στιγμές της διδασκαλίας των αληθινών μουσουλμάνων σοφών, που μίλησαν για αγάπη και ειρήνη (πολλοί όμως απ’ αυτούς θεωρούνται «αιρετικοί» από το παραδοσιακό Ισλάμ), μόλις που πλησιάζουν το χριστιανισμό.

Το Ισλάμ βρίσκεται πλέον στην πόρτα μας. Η εισροή εκατομμυρίων μουσουλμάνων μεταναστών στις δυτικές χώρες – και στην Ελλάδα – θα επιτύχει αυτό που δεν πέτυχαν τα κανόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς έξω από τη Βιέννη. Με τα λίγα παιδιά που κάνουμε εμείς (οι γηγενείς Ευρωπαίοι χριστιανοί, ή «πρώην χριστιανοί») και τα πολλά παιδιά των μεταναστών, σε λίγες δεκαετίες οι μισοί κάτοικοι της Ευρώπης θα είναι μουσουλμάνοι ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής.

Αν δεν μας αρέσει αυτή η προοπτική, ας προβληματιστούμε. Ασφαλώς υπάρχουν και πολιτικές λύσεις και οπωσδήποτε η υποτιθέμενη «διεθνής κοινότητα» θα μπορούσε να παρέμβει για τη βελτίωση της ζωής στον Τρίτο Κόσμο, ώστε να μη χρειάζεται να φεύγουν από τις πατρίδες τους όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας. Πέρα απ’ αυτά, έχω μια πρόταση και για τον κοινό άνθρωπο: πλησίασε το μουσουλμάνο γείτονά σου, συνάδελφό σου, εργάτη σου, φίλο σου στο Facebook κ.τ.λ. και κάνε του ένα πολύτιμο δώρο: μίλησέ του για το Χριστό και την Ορθοδοξία και κάλεσέ τον να γίνει ορθόδοξος χριστιανός.

Αν δεν ξέρεις τι να του πεις, μάθε πρώτα εσύ τι είναι πραγματικά η Ορθοδοξία (οι άγιοί της, η διδασκαλία της, η σωτηρία του ανθρώπου μέσα σ’ αυτήν) και μετά θα τη μεταδώσεις στον απέναντί σου. Είναι η μεγαλύτερη πράξη ανθρωπιάς που μπορείς να κάνεις.

Η Εκκλησία σε όλο τον ελεύθερο κόσμο (δηλ. στις χώρες που δε στενάζουν κάτω από το βαρύ και κοφτερό ισλαμικό ξίφος), νομίζω ταπεινά ότι θα έπρεπε να διακηρύξει ότι κηρύσσει τον πόλεμο κατά του Ισλάμ! Αλλά τι είδους πόλεμο; Πόλεμο αγάπης και πρόσκλησης για τη σωτηρία, με μια εκτεταμένη ιεραποστολή στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς – όχι βέβαια καταναγκαστική: αρκεί η απλή πληροφόρηση των συνανθρώπων μας για το τι είναι η Ορθοδοξία, που δεν έχουν ιδέα (αυτό φυσικά θα συναντήσει σφοδρή επίθεση και από τις μουσουλμανικές οργανώσεις και από αθεϊστικές οργανώσεις και πολιτικά σχήματα της χώρα μας). Μήπως η Εκκλησία φοβάται ότι οι ισλαμιστές θα αφανίσουν τους χριστιανούς στις μουσουλμανικές χώρες; Μα αυτό το κάνουν ήδη! Γιατί λοιπόν δε συμπεριφερόμαστε όπως οι απόστολοι, που τα έβαλαν με κάθε είδους εξουσία της εποχής τους για να βοηθήσουν στη σωτηρία των ανθρώπων;

Θα κλείσω με μια αναφορά του αγαπημένου μου Κλάους Κένεθ – ενός αναζητητή που ταξίδεψε σχεδόν σ’ όλες τις θρησκείες πριν καταλήξει ορθόδοξος χριστιανός, μετά τη γνωριμία του με το Γέροντα Σωφρόνιο του Essex – ο οποίος γράφει:

«Κι ενώ σε 60 χώρες πάνω από 200 εκατομμύρια χριστιανών υφίστανται εις βάρος τους διακρίσεις, υπάρχει στη χριστιανική πίστη υπεραρκετός χώρος για τους μουσουλμάνους αδελφούς και τις αδελφές μας, αν παίρναμε το ιεραποστολικό μας χρέος επιτέλους στα σοβαρά! […] Θα μπορούσαν τότε να κατανοήσουν ότι ένταξη στο σύνολο δεν σημαίνει συγκατάβαση και προσαρμογή σε άσεμνες χολιγουντιανές ταινίες ή γυμνές γυναίκες στα περιοδικά των περιπτέρων, ούτε αποδοχή και στήριξη… του ελεύθερου σεξ και των ναρκωτικών […].

Όλα τούτα σκιαγραφούν τις αξίες της κοινωνίας μας τόσο άστοχα και λανθασμένα, όσο και άλλες καθαρά υλιστικές τάσεις. Θα μπορούσαν όμως αντιθέτως να αγγίξουν τους μουσουλμάνους οι γνήσιες αξίες μας, όσες δηλαδή συνεπάγεται η συνταύτιση και συμπόρευση με τον Ιησού Χριστό, ο οποίος οδηγεί προς έναν Θεό-Πατέρα δυνατόν να βιωθεί προσωπικά, καθώς και προς τη συγχώρηση των όποιων υπερβάσεων ή λοξοδρομήσεών τους […].

Ένας φίλος λέει πως συλλαβίζει τη λέξη Ισλάμ στα Αγγλικά ως εξής: I Sincerely Love All Muslims, δηλ. “Αγαπώ ειλικρινά όλους τους μουσουλμάνους”. Ο Ιησούς θα το έλεγε ακριβώς έτσι και εμείς μπορούμε το δίχως άλλο να Τον αντιγράψουμε…» (Κλάους Κένεθ, Θεοί, Είδωλα, Γκουρού, εκδ. Εν Πλω 2012, σελ. 64-66).

Αντί για επίλογο, ένα μικρό τροπάριο (μεγαλυνάριο) για τους σύγχρονους ορθόδοξους μάρτυρες του "ισλαμικού τόξου", γραμμένο πρόχειρα από κάποιον ανώνυμο χριστιανό:

«Μάρτυρες Συρίας τε και Ιράκ, Αιγύπτου, Λιβύης, Τυνησίας τε και Ιράν, Σουδάν, Νιγηρίας και πάσης Γης εν γένει, παρά των μουσουλμάνων σφαγέντες, χαίρετε!...»

(6) Ομαδικές σφαγές στην ύπαιθρο της Λαττάκειας

(7) Συρία + Β. Κορέα: σφαγή & αγχόνη στους χριστιανούς!

(8) Επίθεση εξτρεμιστών στο μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊντανάγιας

(9) Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στα:

http://greeknation.blogspot.gr/2014/07/isil.html

http://www.madata.gr/epikairotita/world/365643.html

(10) Αναζητήστε παρακαλώ στο Διαδίκτυο τα άρθρα μας: «Ο πρώιμος ισλαμικός επεκτατισμός» και «Η άποψη του Ισλάμ για τους Λαούς της Βίβλου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ