ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σήφης αλλάζει... μενού -Βάζουν διαφορετικά δολώματα στις παγίδες, μήπως «τσιμπήσει»

0

Ο,τι κι αν έχουν προσπαθήσει να κάνουν μέχρι τώρα Κρητικοί- και όχι μόνο, μια και είχαν βοήθεια και από το εξωτερικό- ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου αποδεικνύεται πολύ έξυπνος για να «τσιμπήσει» στα δολώματα, ή πολύ εκλεκτικός σε αυτά που τρώει. Για αυτό οι διώκτες του αποφάσισαν να αλλάξουν το... μενού.

Μέχρι τώρα ο «Σήφης» φέρεται να έχει καταβροχθίσει πάνω από 150 πάπιες, πολλά χέλια και βατράχια. Ολα του όμως κυκλοφορούσαν ελεύθερα, αφού δεν πλησιάζει τα δολώματα που τοποθετούνται στις παγίδες. Ακόμη και 50 κοτόπουλα που σφαγιάστηκαν- χορηγία επιχείρησης της περιοχής- πήγαν... στράφι, αφού ο κροκόδειλος δεν τα πλησίασε.

Για αυτό το λόγο οι διώκτες του αποφάσισαν να αλλάξουν τα δολώματα. Επειτα από πρόταση του Ολιβέ Μπρά, το διάσημου «κροκοδειλάκια» που ήρθε στην Ελλάδα αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τον «Σήφη», το μενού άλλαξε.

Σύμφωνα με το «Εθνος», αντί για κοτόπουλο στις παγίδες... σερβίρουν πλέον στον κροκόδειλο συκωτάκια και πνευμόνια πουλιών και αρνιών. Τα πρώτα δείγματα όμως είναι απογοητευτικά, αφού ούτε αυτά φαίνεται να συγκινούν τον κροκόδειλο ο οποίος παραμένει ελεύθερος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ