ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Παρά τις αντιδράσεις ξεκινά η ανάπλαση της ανατολικής παραλίας

0

Παρά τις φωνές επαγγελματιών της περιοχής που ζητούν νέα παράταση, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την έναρξη των εργασιών της βιοκλιματικής ανάπλασης του ανατολικού παραλιακού μετώπου της πόλης του Ρεθύμνου.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί ο δήμαρχος, το έργο θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το ανατολικότερο άκρο της παραλίας, ενώ ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση νέας παράτασης, το έργο, προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ.

Αναλυτικότερα, καμία άλλη χρονική μετατόπιση -πλην αυτής που έγινε τον περασμένο Ιούνιο- δεν κάνει η δημοτική αρχή στην έναρξη της εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της ανατολικής παραλίας του Ρεθύμνου, οι εργασίες για την κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφευχθεί οριστικά ο κίνδυνος απένταξής του από το ΕΣΠΑ. Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη που έγινε με σκοπό το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φυσικά του εργολάβου.

Από την άλλη, οι ξενοδόχοι της περιοχής, μιλούν για νέα ενδεχόμενη χρονική μετατόπιση του έργου μέχρι τα τέλη του μήνα, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις τους συνεχίζουν να έχουν πληρότητα 100%, όμως σπεύδουν να διευκρινίσουν πως με το αίτημά τους αυτό, δεν επιθυμούν να βάλουν σε κίνδυνο το έργο.

Βάσει της μελέτης, το βιοκλιματικό έργο θ’ αλλάξει την όψη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς προβλέπει μεταξύ άλλων διαμορφώσεις των ποδηλατόδρομων, των πεζοδρομίων και των ασφαλών  διαβάσεων πεζών από το Δελφίνι έως και το ρέμα Κουτσολίδι.

Το έργο, συμπεριλαμβανομένου και του έργου της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ, είναι συνολικού κόστους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2015, ώστε να μην απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ