ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συγκλονιστική αγγελία άνεργου πατέρα στο Ρέθυμνο

0

Ζητάει γάλα, τρόφιμα και ρούχα για τα 3 ανήλικα παιδιά του

Μόνο σοκ και θλίψη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελλήνων πολιτών προκαλεί η αγγελία μακροχρόνια άνεργου πατέρα στο Ρέθυμνο που εκλιπαρεί για λίγα τρόφιμα προκειμένου να ταΐσει τα νηστικά παιδιά του.

Η σπαραξικάρδια αγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα: «Άνεργος με 3 κοριτσάκια ζητά να του χαρίσουν babylino, γάλατα, τρόφιμα και ρούχα για τα κοριτσάκια»

Ο κ.Ηρακλής έχει μείνει χωρίς δουλειά εδώ και τρία χρόνια ενώ και η σύζυγος του είναι άνεργη. Το άπορο ζευγάρι καλείται μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας να μεγαλώσει τα τρία κοριτσάκια τους, ηλικίας μόλις 2, 4 και 6 ετών.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή στο νοικοκυριό δεν υπάρχει κανένα εισόδημα με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να στερούνται για ημέρες το φαγητό όπως και άλλα βασικά αγαθά που όμως είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους σε αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία.

Ο απελπισμένος πατέρας εργαζόταν ως υπάλληλος σε σουπερ μάρκετ όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς μέσα σε διάστημα 8 μηνών του είχαν «κολλήσει» μόνο 8 ένσημα.

Στη συνέχεια, σκέφθηκε να αξιοποιήσει το αγροτικό του αυτοκίνητό. Έτσι, φόρτωσε στην καρότσα φρούτα, λαχανικά και άλλα είδη μαναβικής και άρχισε να περιοδεύει στα γύρω χωριά και να πουλάει την πραμάτεια του. Σύντομα, όμως, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αυτό το εγχείρημα αφού δεν είχε αρκετά χρήματα για να κινεί και να συντηρεί το όχημα.

Εσχάτως, ο κ. Ηρακλής κατεβαίνει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης για να πουλήσει στυλό και αναπτήρες σε καταστηματάρχες και περαστικούς. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει και βγάζει ένα μικρό μεροκάματο ίσα-ίσα για να αγοράσει μερικά τρόφιμα για το σπίτι.

«Βγάζω λίγα χρήματα και με αυτά αγοράζω λίγο γάλα και ψωμί για τα παιδάκια μου. Τα λεφτά όμως δεν φτάνουν για να πληρώνουμε το ενοίκιο και αναγκαζόμαστε κάθε τρεις μήνες να αλλάζουμε σπίτι εξαιτίας των χρεών μας. Φέτος, η μεγαλύτερη κόρη μας, που είναι 6 ετών, έπρεπε να ξεκινήσει το Δημοτικό Σχολείο αλλά δεν την γράψαμε γιατί αδυνατούσαμε να της εξασφαλίσουμε ακόμη και τα σχολικά της είδη» αναφέρει στην «KontraNews» με πόνο ψυχής ο εξαθλιωμένος άνδρας.

Ο ίδιος δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι φοβάται για το μέλλον των παιδιών του αφού η οικογένεια δύσκολα τα βγάζει πέρα. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο άνεργος πατέρας εκλιπαρεί για βοήθεια. Κάθε τόσο απευθύνεται στην εκκλησία από όπου του δίνουν κάποια λιγοστά χρήματα, περίπου 20 ευρώ κάθε μήνα, και μερικές σακούλες με τρόφιμα.

Δυστυχώς, όμως, αυτά δεν αποδεικνύονται αρκετά και τα παιδάκια του πολλές φορές πέφτουν νηστικά για ύπνο. Κάπως έτσι, σκέφθηκε να φτάσει στην ακραία λύση της αγγελίας, προτιμώντας να αποκαλύψει δημοσίως το πρόβλημά του παρά να αφήσει τις κόρες του αβοήθητες.

«Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση. Ζητάω τη συνδρομή των συμπολιτών μου αφού μόνος μου, χωρίς δουλειά, δεν μπορώ να στηρίξω την οικογένειά μου. Ακόμη και ένα πακέτο μακαρόνια αποτελεί για εμάς μεγάλη βοήθεια» καταλήγει ο κ. Ηρακλής.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ