ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το κράτος δολοφονεί τον Πολιτισμό - Οι Δήμοι δίδουν τη χαριστική βολή του Γιάννη Ηλιάκη

0

Προς τους 41 φερέλπιδες νέους συμβούλους

Το «αερολογίδριον» του κ. Δικηγόρου – Δημάρχου ενθουσίασε δια το σοφόν περιεχόμενον του ημετέρους οπαδούς και λοιπούς ευγενείς παρατρεχάμενους οι οποίοι δεν παρέλειψαν τα δέοντα και τα πρέποντα κατά την περίστασιν.

Απογοήτευσεν τους ορθοφρονούντας οι οποίοι γνωρίζουν το κενόν παρελθόν και τας απραγματοποιήτους υποσχέσεις, της παρελθούσης τετραετίας, η οποία ελησμονήθη μπροστά στην αίγλη της νέας 5ετίας πλέον, με τας μεγάλας και θαυμαστάς προσδοκίας. Εις τας οποίας προσετέθησαν και ελπίδαι τινές.

Πάντως, το τσιμέντωμα της πόλης συνεχίζεται και τα πεζοδρόμια επεκτείνονται μέχρι τις χαλέπες, με τις γνωστές κακοτεχνίες και επικίνδυνες κατασκευές.

Εις τον Δήμον υπάρχει κατά τον Δήμαρχον μόνον η πόλις.

Αφού οι ημέτεροι υπεύθυνοι των οικισμών και χωρίων έχουν επιφορτισθεί με το βαρύ έργον να μην ενοχλούν με αιτήματα, προβλήματα και τα όμοια.

Εξυπηρετεί η αδράνεια, η αδιαφορία και ο εφησυχασμός.

Ο προσανατολισμός εις τον πίλαφον των αλλουβρέχηδων προάγει το έργο του Δήμου και του κοπανιστού αέρος, των πονηρών ελιγμών και μικροεπιδιώξεων του τίποτα.

Ο Δικανικός λόγος είναι πάντα ισχυρός και πειστικός δια τους διαμαρτυρόμενους κι ενοχλητικούς. Εντυπωσιακά έργα της φιγούρας και φαγούρας αποπροσανατολίζουν και εκτρέπουν από τα μεγάλα δυσεπίλυτα και δύσκολα προβλήματα. Ο εφικτός και εύκολος δρόμος βολεύει και δεν στενοχωρεί. Αφού οι υποσχέσεις για τα δύσκολα λησμονούνται την επαύριον της νίκης τη μέθη και τον οίστρο της εξουσίας.

Το τσιμέντωμα επεκτείνεται και εις παραδοσιακούς οικισμούς τα ιστορικά χωριά με άσχετες ύποπτες και επικίνδυνες μελέτες για τους εργολάβους της κακοτεχνίας της τσαπατσουλιάς και των ετερόκλητων σχεδιασμών της προχειρότητας, της γρήγορης κατασκευής και επιπολαιότητας. Για να αρχίσουν την επόμενη μέρα να ξηλώνουν. Το έργο το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται. Σκάβουμε την επομένη για τις υποδομές που δεν επισκευάσαμε ή δεν διορθώσαμε ή δεν προβλέψαμε. Και συνεχώς οι δρόμοι είναι ανασκαμμένοι.

Όταν όμως προτείνουμε:

Υπογειοποιήστε ΔΕΗ - ΟΤΕ, ανακατασκευάσετε ύδρευση- αποχέτευση, Internet κλπ., η απάντηση είναι: Αυτά δεν γίνονται. Δηλαδή, ο Δήμαρχος μας δουλεύει και θέλει να περάσει το δικό του, με τους εργολάβους του. Αυτό το λέει αναβάθμιση. Η φρίκη της αυθαιρεσίας, της απολυταρχίας. Ο λαός δεν εισακούεται ποτέ και σε τίποτε.

Ο Δήμαρχος και οι ημέτεροι μπορούν και ξεχνούν με ελαφράν την συνείδησιν και άνετα τας υποσχέσεις των:

1) Τη σύνδεση της αποχέτευσης των χωριών του Καμπανού με το βιολογικό του Ατσιποπούλου.

2) Τον οδικό άξονα Πετρέ – Πλακιά.

3) Το Ε4 μονοπάτι Κοιλάδας Τσιμπιδά – Βιτσίλες κλπ.

4) Το Μουσείο Αγ. Κων/νου το οποίο ανήκει ως ιδιοκτησία κρατική στη Δ/νση νεοτέρων μνημείων. Η 28η Εφορεία αδρανεί.

Το συγκεντρωθέν κονδύλιο 37.000€ είναι για τον καθορισμένο σκοπό της αποτοίχισης των αρχαιολογικών ευρημάτων της Vila Barozzi και υφίσταται στο ταμείο του Δήμου Ρεθύμνης. Περιμένουμε να συνεργαστεί ο Δήμαρχος με την 28η Εφορεία για την πραγμάτωση του έργου, όπως και την ανάδειξη – αποκατάσταση του χώρου της Κρήτης F. Barozzi στις Βιτσίλες.

Απόδοση λογαριασμού δαπανών στο ΥΠ.ΠΟΛ. αλλά και στο Ίδρυμα Κωστοπούλου για τη συνέχιση χρηματοδότησης μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

Κατά το παρελθόν έγινε διασπάθιση και ροκάνισμά των κονδυλίων για ετερόκλητους και παράνομους σκοπούς (αγορά καθισμάτων, τη στιγμή που υπήρχε χορηγός μεγαλυτέρου αριθμού, αγορά μετοχών ναυτιλιακής εταιρείας).

Αν ο Δήμαρχος θέλει, μπορεί να διαθέσει από τον προϋπολογισμό του Δήμου σταδιακά, μικροκονδύλια για τον αυλείο χώρο, κιγκλιδώματα, φωτισμό, μηχανολογικό εξοπλισμό κλπ. μικροεργασίες κουφωμάτων, υδρορροές, ασφάλεια και αναβάθμιση κτιρίου.

Όμως το μόνο έργο της παρελθούσης τετραετίας μαζί με τους υποτακτικούς του ήταν να απομακρύνει τον υποφαινόμενο από το Δ.Σ. του Μουσείου για να μην τον ενοχλεί στο έργο του. Το έργο του ήταν το απόλυτο μηδέν και το τίποτα. Με την αχαρακτήριστη πράξη του παρέβλεψε και διέγραψε τους αγώνες μου επί 30 έτη. Έτσι έπρεπε, παρ’ όλο που του δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι μπορώ να τον βοηθήσω και τον στηρίζω στις προσπάθειές του.

Όμως είχε άλλα στο νου του και άλλες επιδιώξεις. Άργησα να το καταλάβω ο αφελής.

Διήλθεν η τετραετία και το Δ.Σ. ουδέν απολύτως έπραξε δια το Μουσείο.

Αντιθέτως έχει αρχίσει η διάλυση και η κατάρρευση. Η είσοδος σάπισε. Δαπανήθηκαν Κρατικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια και κατέληξαν στην αδιαφορία των υπευθύνων.

Και από Μουσείο στέγασης Πολιτισμικών αγαθών τεραστίας αξίας, το έχει αφήσει στο έλεος της αδιαφορίας και του τίποτα, των πονηρών.

Αυτοί που λιγουριάζουν να διασπαθίσουν τα εναπομείναντα 30.000€ για ετερόκλητους σκοπούς πονηρά, καλά θα κάνουν να προσανατολιστούν στους στόχους και στους σκοπούς που δόθηκαν και να σεβαστούν εκείνο για το οποίο έγινα διακονιάρης.

Τούτα λέγω εις ένα έκαστον των συμβούλων και των υποτακτικών του Δημάρχου. Των εκλεγμένων από το λαό για να κάμουν έργο. Και ας δείξει ο καθένας το έργο του, όχι επειδή ψηφίστηκε ή είναι υπόχρεος να πράξει, αλλά εκ του περισσού, ας μετρήσει το μπόι του στην αρχή αλλά και στο τέλος της πενταετίας.

Με ποια υποδομή θα πορευτεί στον πολιτισμό και με ποιες αντιστάσεις θα αντιμετωπίσει τα καζάνια του πιλαφιού και της υποκουλτούρας που είναι καταδικασμένος να δεχτεί και να ανεχθεί.

Αναμένουμε την ευαισθησία των συμβούλων και των τοπαρχών μπροστά στην κρατική αναλγησία και αδιαφορία. Αναμένουμε το ενδιαφέρον και τις προτάσεις τους προς το Δήμο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ