ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογική αμνηστία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων - Χωρίς ελέγχους και πόθεν έσχες

0

Κίνητρα προκειμένου να επιστρέψουν κεφάλαια από το εξωτερικό στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση. Για να το πετύχει, υπόσχεται φορολογική αμνηστία σε όσους «επαναπατρίσουν» τα χρήματά τους.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42% για τα κεφάλαια που θα επιστρέψουν στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στόχος είναι να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια κι έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα πείσει Ελληνες που έχουν χρήματα στο εξωτερικό, ή κρυμμένα στο εσωτερικό, να τα επαναφέρουν στις ελληνικές τράπεζες.

Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, όπως συμπληρώνουν.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ