ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων στο Ρέθυμνο

0

Το 3ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων, Μουσικής και Χορών ξεκινά αυτό το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μικρασιατών, στο Ρέθυμνο, από τις 6 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με τον πολιτισμό του Αιγαίου και τους δημιουργούς του δίνοντας έμφαση στους συνεταιρισμούς που ασχολούνται με τη μεταποίηση τοπικών προϊόντων, στο γαστρονομικό πλούτο του Αιγαίου Πελάγους, καθώς και στη μουσική και χορευτική παράδοση.

Στο 3ο Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος "Κρητών Δράσεις", έχουν κληθεί να συμμετέχουν μουσικοχορευτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί παραγωγών από την Αμοργό και την Κρήτη.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Έναρξη 18:00: Έκθεση προϊόντων από παραγωγούς και συνεταιρισμούς της Κρήτης.

18:00-21:30: Συνάντηση μαγειρικής και γεύσεων από το Αιγαίο και κεράσματα με παραδοσιακά προϊόντα, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των συνεταιρισμών από την Κρήτη και την Αμοργό. Συντονισμός: Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής.

20:30-21:30: Καντάδα στους δρόμους της παλιάς πόλης και κάλεσμα από τα χορευτικά συγκροτήματα. Με τη συμμετοχής της Μελαμπιανής και της Ανωγειανής Παρέας.

21:30-23:00: Μουσικοχορευτική παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα και τους μουσικούς από κάθε τόπο:

- Σύλλογος Μελαμπιανών Ρεθύμνου "Οι Τέσσερις Μάρτυρες", με καντάδες, σκοπούς και τραγούδια από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου

- "Σύνδεσμος Αμοργινών", με χορούς και σκοπούς από την Αμοργό

- "Κρητών Δράσεις" με χορούς από το Ρέθυμνο και την Κρήτη.

Μουσικοί: Γιάννης Τσουρδαλάκης (λύρα), Σταύρος Μαραγκουδάκης (λαούτο), Ναταλία Πεντάρη (θιαμπόλι, τραγούδι).

Παρουσίαση: Βάσω Λίπα - Μαρία Τσουκνάκη.

Η είσοδος για το κοινό σε όλο το πρόγραμμα είναι δωρεάν με κέρασμα από τους συνεταιρισμούς.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ