ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

4 χρόνια χωρίς γιατρό του Γιάννη Σαριδάκη

0

Με επιστολή του ο κάτοικος Μαριού Αγίου Βασιλείου Γιάννης Σαριδάκης καταγγέλλει την έλλειψη γιατρού στην περιοχή. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Κύριε διευθυντά

Επιθυμώ να σας πληροφορήσω για ένα θέμα που συμβαίνει στην περιοχή μας,  που απασχολεί και ταλαιπωρεί συνάμα όλους τους κατοίκους της περιφέρειάς μας. Είμαι κάτοικος Μαριού Αγ.Βασιλείου.

Για τέσσερα συνεχή χρόνια η περιοχή μας στερείται αγροτικό ιατρό, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία όσων επιθυμούν να γράφουν τα φάρμακα τους. Το Κέντρο Υγείας Σπηλίου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει γιατρός και ότι η θέση του αγροτικού ιατρείου των Σελλίων μένει κενή, επειδή, δυστυχώς για μας, δεν την ζητά κανείς ιατρός. Έτσι λοιπόν υποχρεώνουν τον ένα και μοναδικό ιατρό, που εδρεύει στα Αγκουσελιανά, να περιοδεύει σε όλη την επαρχία γράφοντας τουλάχιστον πάνω από πέντε χιλιάδες συνταγές τον μήνα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο έχουν καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Πρόσφατα μάλιστα ο εν λόγω ιατρός δήλωσε παραίτηση λόγω φόρτου εργασίας, όπως ήταν αναμενόμενο. Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι η θέση των Σελλίων εμφανίζεται κατειλημμένη από κάποια ιατρό, η οποία, με τις ευλογίες του Κέντρου Υγείας Σπηλίου και του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, πήρε, αμέσως με την τοποθέτησή της, απόσπαση για το γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου αφήνοντας ακάλυπτη μια ολόκληρη περιοχή. Γι’ αυτό, όταν άλλη ιατρός εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη συγκεκριμένη θέση, αποκαλύφθηκε ότι δεν μπορούσε να τοποθετηθεί σ’ αυτή, γιατί εμφανίζεται ως κατειλημμένη.

Η ερώτησή μου, που εκφράζει και τους συντοπίτες μου, είναι η εξής: είναι δυνατόν να μένουν ακάλυπτοι τρεις χιλιάδες άνθρωποι και να μας λένε ότι η θέση των Σελλίων παραμένει στα αζήτητα!;

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο επεμβαίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» το Κ. Υ. Σπηλιού και την ευρύτερη περιοχή. Θα ήταν δικαιότερο λοιπόν να καλυφθεί πρωτίστως η περιοχή μας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των χειρισμών είναι αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει κανείς ιατρός!!!

Θεωρώ χρέος μου, λοιπόν, να καταθέσω δημόσια αυτά που ταλανίζουν την περιοχήμας συνεχώς, με την ελπίδα ότι ίσως ευαισθητοποιήσουν τους ιθύνοντες και φροντίσουν για τη λύση αυτού του προβλήματος, όπως επιβάλλει το συμφέρον της περιφέρειάς μας!»

Μετά τιμής

Σαριδάκης Ιωάννης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ