ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δωρίζουν την αμοιβή τους στη βιβλιοθήκη του Π.Κ.

0

Μια απόφαση που τους τιμά πήραν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αναλογιζόμενοι τη δεινή οικονομική θέση του ιδρύματος, έλαβαν την πρωτοβουλία να παραχωρήσουν την αμοιβή τους για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η βιβλιοθήκη έχει συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά και ανάγκη συνεχούς ανανέωσης. Τα αυτονόητα, όμως, δεν είναι πάντα αυτονόητα σε μια περίοδο κατά την οποία έχει περικοπεί σχεδόν κατά το ήμισυ ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου. Μπροστά την κατάσταση αυτή, το Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει το συνολικό ποσό των 8.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί, βάσει του νόμου, στην κατ' αποκοπή αποζημίωση του προέδρου, των μελών και της γραμματέως του Συμβουλίου, για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το σημαντικό για τις επείγουσες ανάγκες της βιβλιοθήκης είναι ότι πρόκειται όχι για ένα ποσό, που κάνει να λαμβάνουν, αλλά για ένα ποσό που έχει ήδη δεσμευτεί για το οικονομικό έτος 2014, οπότε και μπορεί να είναι άμεσα αξιοποιήσιμο. Η Επιτροπή Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το διευθυντή Εμμανουήλ Κουκουράκη, θα αποφασίσει για τη διάθεση αυτών των χρημάτων προκειμένου να ικανοποιηθούν επιτακτικές ανάγκες.

Το ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η προσφορά του συμβουλίου αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς «ο τρόπος διάθεσης της εν λόγω κατ' αποκοπή αμοιβής θα αποφασίζεται από το Συμβούλιο κάθε ακαδημαϊκό έτος».

Πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου είναι ο Γ. Σηφάκης, αναπλ. πρόεδρος η Μ. Κεντούρη, τα εξωτερικά μέλη οι Α. Μόλχο, Κ. Δαφέρμος, Π. Γκλαβάνης, Σ. Αρταβάνης, Ι. Ηλιόπουλος και τα εσωτερικά μέλη οι Κ. Θερμού, Ι. Σπαντιδάκης, Α. Καλοκαιρινός, Α. Καστελλάκης, Ε. Ματθιόπουλος και Ν. Κυλάφης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ