ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιστρέφει δριμύτερος ο Μπερά στο Αμάρι

0

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ

Αποφασισμένος να πιάσει το Σήφη και να πάρει τη ρεβάνς είναι ο Ολιβιέ Μπερά που στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα ξαναβρεθεί στο Αμάρι προκειμένου ν’ αναμετρηθεί για μία ακόμα φορά με το διάσημο και άτακτο Σήφη τον κροκόδειλο. Ο Γαλλικής καταγωγής κροκοδειλάκιας που έχει πάρει προσωπικά την πρώτη του αποτυχία, επιστρέφει με νέο σχεδιασμό, πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να παγιδεύσει το ερπετό.

Μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη θα βρίσκεται και πάλι στην περιοχή του Αμαρίου ο διάσημος γητευτής κροκοδείλων Ολιβιέ Μπερά, ώστε να πραγματοποιήσει τη δεύτερη προσπάθεια παγίδευσης του κροκοδείλου που εδώ και μήνες κολυμπά ανενόχλητος στην τεχνητή λίμνη του Φράγματος των Ποταμών στο Αμάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κροκοδειλάκιας έρχεται με νέο σχεδιασμό ενώ δείχνει να έχει πάρει προσωπικά την πρώτη αποτυχία του εγχειρήματος του.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η διάρκεια παραμονής του έχει προγραμματιστεί για μία εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να παρατείνει την παραμονή του σε περίπτωση δεύτερης αποτυχίας.

Πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, ο κροκόδειλος του Αμαρίου, ο μοναδικός που μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί στο διάσημο γητευτή, εξακολουθεί να απολαμβάνει την ελευθερία του στη λίμνη του φράγματος, χωρίς να τσιμπάει τα δολώματα που έστησε στην αρχή ο ερπετολόγος κ. Λυμπεράκης και βελτίωσε ο Ολιβιέ Μπερά πριν από δύο μήνες.

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει με τις τέσσερις καμουφλαρισμένες παγίδες, καμία, είτε μέσα, είτε έξω από το νερό δεν τραβά το ενδιαφέρον του αμαριώτη κροκόδειλου.

Το τετραπέρατο ερπετό απλά τις πλησιάζει, κάνει βόλτες γύρω από αυτές αλλά παραμένει έξω, αδιαφορώντας για τα δολώματα και τα… δεκάδες κοτόπουλα που έχουν σφαγεί για χάρη του.

Μάλιστα, σε μια ακόμα προσπάθεια να τον δελεάσουν, άλλαξαν το μενού και από κοτόπουλο του πρόσφεραν συκωτάκια αρνιών και πουλιών, χωρίς όμως το να αλλάξει αποτέλεσμα. Ο Σήφης συνέχιζε ν’ αδιαφορεί και να προτιμά τις ζωντανές αγριόπαπιες που κολυμπούν δίπλα του χωρίς να ξέρουν τι τις περιμένει.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να πει με στοιχεία και αποδείξεις ποιος ήταν ο άνθρωπος που με περισσή απερισκεψία, προκειμένου να ξεφορτωθεί τον κροκόδειλο, τον παράτησε στο φράγμα πριν από λίγους μήνες, αφού η έρευνα της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται, ότι στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκαν έξι Ρεθυμνιώτες που στο παρελθόν είχαν ως κατοικίδια τέτοιου είδους άγρια ζώα, για τους οποίους όμως δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και έτσι η δικογραφία έχει σχηματιστεί κατά αγνώστων.

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ