ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πράσινο φως για την πρώτη μεγάλη επένδυση στην Τριόπετρα Ρεθύμνου

0

Με...συνοπτικές διαδικασίες το υπουργείο προχωρά τις αδειοδοτήσεις για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που σχεδιάζονται στην Κρήτη. Το πράσινο φως δίδεται καταρχήν σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο με συμφέροντα στην Κύπρο που είχε ζητήσει να προχωρήσει στην πολεοδόμηση 110 στρεμμάτων μιας από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης, στην Τριόπετρα Ρεθύμνου. Και θα ακολουθήσουν οι εγκρίσεις για τη Σητεία και την Ελούντα που ετοιμάζονται νέες επενδύσεις πολύ μεγάλου βεληνεκούς.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις και τις επιμέρους διαφωνίες το ΥΠΕΚΑ  χθες έδωσε την πρώτη έγκριση γεωλογικής καταλληλότητας για δόμηση της προς πολεοδόμηση περιοχής «για οικιστική ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών με υποστηρικτικές υπηρεσίες στην περιοχή Ειδικά ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης στη θέση «Τριόπετρα’ της δημοτικής ενότητας Λάμπης του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Πρόκειται για παραθεριστικές κατοικίες που θα προορίζονται για υψηλού εισοδήματος τουρίστες και γι αυτό θα γίνει μια ιδιαίτερη μονάδα με δύο...ξενοδοχεία στην πραγματικότητα.

Τα κτίσματα θα είναι πάνω στον όρμο της Τριόπετρας και γι αυτό οι γεωολογικές μελέτες έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή και υπάρχουν συγκεκριμένες επισημανσες από το υπουργείο.

Εκεί προωθείται μια τεράστια τουριστική επένδυση ύψους 400 εκατομ ευρώ από Κύπριους επιχειρηματίες οι οποίοι θυμίζουμε ότι παλιότερα είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή.

Οι Κύπριοι επιχειρηματίες είχαν πει τότε για την εν λόγω επένδυση ότι περιλαμβάνει δυο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με συνεδριακά και αθλητικά κέντρα καθώς και κέντρα θαλασσοθεραπείας, όπως επίσης οργανικές φάρμες καλλιέργειας. Στάθηκαν δε  στην ύπαρξη γραφειοκρατικών προβλημάτων τα οποία και καθυστερούν την υλοποίηση της επένδυσης, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει 1000 νέες θέσεις εργασίας.

Τώρα αυτά...τα γραφειοκρατικά έρχεται να τα τελειώσει το υπουργείο τρέχοντας τις επενδύσεις και τις αδειοδοτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο τώρα εξετάζει κι άλλες επενδύσεις που ζητούν αδειοδοτήσεις:- Στη Σητεία, υπερπολυτελές ξενοδοχείο 200 δωματίων, με συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ, μαρίνα και εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας, σε μία έκταση 2.800 στρεμμάτων.- Στον κόλπο της Πλάκας, επίσης στο Λασίθι, ένα ή παραπάνω ξενοδοχεία πέντε αστέρων, με πιθανή κατασκευή γηπέδου γκολφ, σε μία έκταση 4.400 στρεμμάτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ