ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακύκλωση στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

0

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου επισκέφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 17 Οκτωβρίου η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου κ. Νίκου Δερεδάκη. Συγκεκριμένα, στο σχολείο ήρθαν ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης, η Διευθύντρια της υπηρεσίας κα. Νικολέτα Γκολφινοπούλου καθώς κι η Τμηματάρχης κα. Στέλα Χριστοφοράκη.

Ο κ. Λελεδάκης ευχαρίστησε τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Σχολείου για την πρόσκληση και ανέπτυξε την πολιτική του Δήμου Ρεθύμνου για το θέμα της ανακύκλωσης, τονίζοντας τη σημασία που δίνει ο Δήμος για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα. Στη συνέχεια η κα. Χριστοφοράκη εξήγησε στους μικρούς μαθητές τη διαδικασία της ανακύκλωσης, ποια είδη ανακυκλώνονται και σε ποιους κάδους μπαίνει το κάθε είδος. Τέλος, η κα. Γκολφινοπούλου συνομίλησε με τους μαθητές, τους έλυσε τις απορίες του και τους προέτρεψε να εφαρμόζουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους.

Κατόπιν προβλήθηκε σχετικό βίντεο για την ανακύκλωση, όπου οι μαθητές είδαν την διαδικασία της ανακύκλωσης, το εργοστάσιο διαλογής καθώς και την πορεία ενός ανακυκλώσιμου υλικού μέχρι να επαναχρησιμοποιηθεί σε καινούργια, πλέον, μορφή.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία του Δήμου διέθεσε μια τσάντα ανακύκλωσης σε κάθε τμήμα του σχολείου, καθώς και ένας μπλε κάδο που θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά της σχολικής μονάδας. Επίσης, μοίρασε ενημερωτικό έντυπο υλικό στους μαθητές, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την καλύτερη εμπέδωση της διαδικασίας της ανακύκλωσης.

Ο Διευθυντής του Σχολείου πρότεινε στον κ. Λελεδάκη την περεταίρω συνεργασία του σχολείου με την υπηρεσία σε θέματα ανακύκλωσης και ο κ. Λελεδάκης υποσχέθηκε ότι το προσεχές διάστημα η υπηρεσία καθαριότητας  θα διαθέσει στο σχολείο έναν κάδο κομποστοποίησης, ώστε να προωθηθεί και η ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων.

Οι μαθητές του σχολείου αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την εκδήλωση και υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχει η ανακύκλωση στο σχολείο τους, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ