ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιστημονικό συνέδριο «Ο Παύλος Βλαστός και το έργο του» στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

0

Ολοκληρώθηκαν, χθες 19 Οκτωβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, οι εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου με θέμα « Ο Παύλος Βλαστός και το έργο του », το οποίο συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης και τα ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου: «Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο ( Σπίτι του Πολιτισμού ), συνεχίστηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου ( Στρατιωτικό Μουσείο ) και τελείωσε στα Χανιά ( Πνευματικό Κέντρο ) την Κυριακή 19 Οκτωβρίου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ.Ευγένιος και χαιρέτισαν ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και ο βουλευτής Ρεθύμνης (αυτός με επιστολή ) κ. Ανδρέας Ξανθός.

Η βραδιά έκλεισε με δείπνο που προσέφερε στους συνέδρους ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.

Οι εργασίες της επόμενης μέρας έγιναν στον ιδανικό συνεδριακό χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου, στο Χρωμοναστήρι, όπου η αγάπη και η φιλοξενία των οικοδεσποτών ήταν συγκινητική.

Εκεί συνδυάσαμε το συνέδριο με την ξενάγηση στο Μουσείο και αισθανθήκαμε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί εκεί ο Ελληνικός Στρατός.

Οι άνδρες του Στρατού, που υπηρετούν τη θητεία τους εκεί , προσφέρουν , αθόρυβα, σπουδαίο έργο στην Ιστορική Μνήμη και στον Πολιτισμό.

Και βέβαια ο ιδρυτής του Μουσείου, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μανούσος Παραγιουδάκης, δεν έλειψε ούτε λεπτό από το συνέδριο και μας έδειξε την αγάπη του ποικιλοτρόπως.

Τόσο ο Στρατηγός κ. Παραγιουδάκης όσο και ο Διευθυντής του Μουσείου Αντισυνταγματάρχης κ. Εμμανουήλ Μιχελάκης μας συγκίνησαν, όταν μας είπαν ότι χώρος του Μουσείου είναι στη διάθεσή μας πάντοτε για εκδηλώσεις.

Το μεσημέρι, σε εστιατόριο του χωριού, ο Μητροπολίτης κ.κ Ευγένιος παρέθεσε πλούσιο γεύμα στους σύνεδρους.

Και με την ευκαιρία πρέπει να λεχθεί ότι ο κ. Ευγένιος παρακολούθησε ανελλιπώς τις εργασίες του συνεδρίου και την Παρασκευή και το Σάββατο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ