ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επταήμερες οι εκδηλώσεις για τους Τέσσερεις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου

0

Πριν εκατόν ενενήντα χρόνια ακριβώς, την 28η Οκτωβρίου 1824, οι Α­γι­οι Τέσσερεις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου, Αγ­γε­λής, Γεώργιος, Μανουήλ και Νικόλαος, με την πίστη και την ομολογία, το ψυχικό σθένος και την ανδρεία τους, αψηφώντας θέλγητρα και φόβητρα που σκοπό είχαν να τους αποστασιοποιήσουν από την πίστη στον Θεάνθρωπο Λυτρωτή Ι­η­σού Χριστό, βάδισαν τον δρόμο του χρέους και της θυσίας.

Με την ευλογημένη αφορμή της ιστορικής αυτής επετείου, η Ι­ε­ρά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διοργανώνει εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από την 23η έως και την 30ή Ο­κτω­βρί­ου 2014.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών θα είναι ο πανηγυρικός εορτασμός της ιεράς μνήμης των Α­γί­ων μας στο μεγαλοπρεπή  Ι­ε­ρό Ναό τους, που βρίσκεται στο χώρο, τον οποίο πότισαν με το μαρτυρικό τους αίμα, όπου και φυλάσσονται, ως πολύτιμο θησαύρισμα της Τοπικής μας Εκ­κλη­σί­ας, οι Τίμιες Κάρες τους.

Ευχαριστούμε τον Θεό από τα βάθη των υπάρξεών μας για το μεγάλο δώρο που έκανε στον τόπο μας, για τα θεμέλια αυτά του οικοδομήματος της πνευματικής μας ζωής, για τους ακοίμητους πρεσβευτές μας στον θρόνο της χάριτός Του. Για τους Τέσσερεις Ρεθυμνίους Μάρτυρές μας, που αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα προς όλους τους ανθρώπους της εποχής μας, οι οποίοι, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών, καλούνται να ομολογούν διαρκώς την πίστη τους και με αισιοδοξία να ατενίζουν το μέλλον υπερβαίνοντας τις δυσκολίες και τις δυσμενείς συνθήκες που τους κυκλώνουν από παντού.

Με πολλή χαρά, λοιπόν, σας προσκαλούμε στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί, και αναμένομε την παρουσία σας σε αυτές.

afisa.190.4.martyres

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ