ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ουαί υμίν του Νικόλαου Ξυπολυτά

0

Στου κακού τη σκάλα όπως σκαλί – σκαλί διαβαίνουν οι συνδικαλιστές του Νοσοκομείου περί των ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι τους εντός – εκτός ΓΝΡ, εξακολουθούν άπαξ εβδομαδιαίως να σκάνε και μια τσιχλόφουσκα, μια σακούλα πασατέμπου, τρακατρούκες αποκριάτικες πότε για κομματικές μεταθέσεις, πότε για μονόκλινα σε αγνώστους μου, πότε με οχετό ύβρεων επιζητώντας να τους μηνύσω για να βρουν νέο πρόσχημα. Τους ανέχονται και υποθάλπτουν όταν δεν τους παροτρύνουν, οι σαν κι΄αυτούς σε ήθος, ύφος, συναίσθηση, οι σαν κι΄αυτούς στις κοινές τους σκοπιμότητες και συμφέροντα ακόμη. Τους επιστρέφω όλων μαζί τις τάχατες καταγγελίες – κατηγορίες. Αυτοί δυναμιτίζουν τη δημόσια υγεία, αυτοί διαπομπεύουν επάγγελμα – ιδιότητα – καθήκον τους και υποσκάπτουν το ΓΝΡ γενικότερα, δικές τους οι ύποπτες επιδιώξεις και οι τρικυμίες στο μελανοδοχείο που ακατάπαυστα προκαλούν προκειμένου να τις εξυπηρετήσουν. Ψεύτες και συστηματικοί διαστροφείς, υπονομευτές και προπαγανδιστές της κακιάς ώρας, υβριστές των διαφόρων σχολών απ΄όπου και ιδεολογικά προέρχονται, πότε Γκαίμπελς, πότε Στάλιν, πότε Μάο σε αγαστή σύμπραξη.

Τελευταίο σήριαλ τα φιλμ του αξονικού. Ο παλιός αξονικός που επί μήνες κατ΄αυτούς «άχρηστος», τώρα επαναξιολογήθηκε από τους ίδιους σαν «θαυμάσιος», «υπεραρκετός για το ΓΝΡ», «αξιόμαχος που παροπλίστηκε», με χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας καίτοι ο παλιός με 10΄ χρόνο εξέτασης, ο νέος 2΄ μόνον, πενταπλάσια δηλαδή δόση ο παλιός. Μόνοι τους αυτοδιαψεύδονται και αυτοακυρώνονται. Είναι επειδή ο διοικητής «παντελώς άσχετος με την ακτινολογία» ωσάν στο παρελθόν ή σήμερα να υπάρχει διοικητής περί τα ακτινολογικά ή ωσάν να είναι σχετικοί και καθ΄ολοκληρίαν αρμόδιοι, αποκλειστικά οι ίδιοι, οι υπεύθυνοι του αξονικού Καλομενοπούλου, Σαριδάκης, Μοσχονά που ζητούν: 1. Φιλμ της πολυεθνικής που επιθυμούν και όχι της επιτροπής που τα ενέκρινε.2. Λειτουργία καταπώς ετούτοι προστάζουν κι΄όχι όπως το μηχάνημα λειτουργεί!!! 3.Όχι CD όταν CD χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αξονικοί στη χώρα και ο συγκεκριμένος τύπος, αξονικοί Νοσοκομείων των οποίων το ΓΝΡ αποτελεί μέγεθος όσο 2 – 3 τμήματά τους. Το CD γι΄αυτούς δίνει «θεαματικές φιοριτούρες»! Θέλουν δηλαδή ο αξονικός να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές που θα ορίσουν αυτοί, καταργουμένων των προδιαγραφών του κατασκευαστή! Αυτή τη δημόσια υγεία και τα Νοσοκομεία οραματίζονται. Όπου μία αυτοδιοριζόμενη(!) «επιτροπή» θα αποφασίζει την αγορά με «βάση την εμπειρία τους»(!) κι΄όχι το Υπουργείο και την «αμαρτωλή» ΔΕΠΑΝΟΜ, ήτοι μια κρατική υπηρεσία. Θρασύτατα απαιτούν το πρωτοφανές παγκοσμίως, να ερωτώνται οι ίδιοι! Τώρα «εγκαλούν» γιατί ο νέος υπέρηχος αγοράστηκε, ότι δήθεν είναι κατώτερος του προηγούμενου. Τα πλήρωσε ο Ελληνικός λαός όχι το ΓΝΡ, αλλά οι τρεις υπεύθυνοι κατηγορούν τώρα τον διοικητή γιατί έφερε στο Ρέθυμνο έναν από τους καλύτερους αξονικούς και υπέρηχο που υπάρχουν οπουδήποτε. Τον Έλληνα φορολογούμενο να προστατεύσουν οι ίδιοι! Διοικήσεις, κράτος, αξιολογητές, υπουργεία, υπηρεσίες, επιτροπές περιττεύουν, η ΔΕΠΑΝΟΜ θα κριθεί από αυτούς, «ξεφόρτωσε υποδεέστερο μηχάνημα». Αιδώς. Ουαί υμίν υποκριταί. Μετά τη συνδιοίκηση, τώρα θέλουν και τις προμήθειες! Ω τέμπορα – Ω μόρες, θεώρησαν ανεπαρκές το σέρβις, διερεύνησαν... το θέμα, εξασφάλισαν σέρβις από άλλη εταιρεία που πουλάει πιό οικονομικά..., πίεσαν για αγορά άλλου μηχανήματος(!!!), απευθύνθηκαν με... «πρωτοκολλημένα έγγραφα». Για φαντάσου. «Προτεραιότητα δεν ήταν η αγορά του»! Ήταν ό,τι και όσα έκριναν εκείνοι.

17/10 η Προϊσταμένη – Συντονίστρια – Διευθύντριά τους Γιάννου Στυλιανή επισημαίνει γραπτώς μεταξύ πολλών: «Χωρίς επιστημονική βάση τα επιχειρήματά τους. Η κεντρική κονσόλα του αξονικού προσεγγίζει το 99% της τελικής γνωμάτευσης. Στα ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο ( προσθέτω εγώ το Σισμανόγλειο – Όμιλος τριών Νοσοκομείων κ.α Νοσοκομεία κολοσσούς και πάμπολλα ιδιωτικά κέντρα) δεν χορηγούνται πλέον φιλμ».

Το συνονθύλευμά τους με φίλμ, εταιρείες, CD και συμβατότητες, «τμήματα που τείνουν να διαλυθούν»(όπως όλα άλλωστε κατ΄αυτούς στο ΓΝΡ) και «ήρωες» άξιους παρασήμων μόνον τους ίδιους επειδή τους οφείλονται αμοιβές και ενίοτε εργάζονται πέραν του ωραρίου(πουθενά στη χώρα δεν συμβαίνουν αυτά, μόνον στους ακτινολόγους ΕΣΥ στο Ρέθυμνο!), αποτελεί δείγμα τους γραφής και σκέψης. «Άγνοια και ακαταλόγιστο» και αέρα στα πανιά τους μαζί, τους τα επιστρέφω. Τίποτα δεν τους καλύπτει, όχι νέος αξονικός, μήτε ο ουρανός με τ΄άστρα. Όλα γι΄αυτούς θα είναι λάθος, ελλειπή, με σκιές, οι δήθεν προτάσεις τους στην ουσία ανύπαρκτες ή δολερές ή προς προβλήματα αποβλέποντας, έτσι ανέκαθεν πορεύθηκαν, έτσι θα συνεχίζουν. Γιατί έτσι πολιτεύονται και δρουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Προς τον αξονικό που ήταν στον διάδρομο ένα μήνα αντί να υπερίπταται στους αιθέρες, προς το σύστημα υγείας, τα... μνημόνια που θα καταργήσει δια χειρών της η Εν. Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, την κυβέρνηση, εμένα πρωτίστως, προς αποφάσεις, προς ό,τι ισχύει, προς παν τι νόμιμο, χρήσιμο, νέο, προς κάθε τι. Τι κι’ αν μονίμως διαψεύδονται; Κάθε μέρα θ’ «ανακαλύπτουν» κάτι. Τρομοκρατούν. Δήθεν οι ασθενείς αγοράζουν υλικά. Δήθεν το ΓΝΡ συγχωνεύεται. Δεν θα έχει πετρέλαιο, φαγητό, χρηματοδότηση, μέχρι τον καρδιολόγο που εργάζονταν κανονικά δήλωναν σαν απόντα και ασθενή, οι ειδικευόμενοί τους θα οικοδομούσαν εξαρχής το οργανόγραμμα σαν να ήταν ακόμα στα αμφιθέατρα της χάβρας των Ιουδαίων. Θα εκτραχύνονται όσο απογυμνώνονται κάθε επιχειρήματος κι΄όσο απομονώνονται στον κόσμο αντί να διεισδύουν κομματικά όπως πασχίζουν, μια κρίσιμη – και περίεργη – πολιτική ώρα. Ο νέος αξονικός κατά τους τρείς ακτινολόγους «θα έπρεπε να διατεθεί σε Νοσοκομείο με περισσότερη κίνηση»!!! Ότι το Ρέθυμνο απέκτησε αίφνης (δεν το... ανέμεναν) μηχάνημα ανώτερο και των αναγκών του, τώρα το γεγονός καθίσταται... ύποπτο, σπατάλη, ασχετοσύνη. Άχρηστος ο παλιός, αναγκαίος ένας νέος, τώρα κατάλληλος ο παλιός, πολυτέλεια και προβληματικός ο νέος!

 Να μη γελάμε. Να αντιδράσουμε. Παιχνίδια στην πλάτη του Νοσοκομείου μας, βλάπτουν σοβαρά την υγεία του.

Δύο τελευταία, για την ώρα, ψεύδη τους που από τα πολλά, ιδιαίτερα απομονώνω :α) Δεν τους είπα επίορκους επειδή δεν αποδέχονται τα CDτου αξονικού(εδώ δεν δέχτηκαν τα tabletή τις κάμερες), αν έχουν τεμπέληδες και δολιοφθορείς ή και τις δύο κατηγορίες ομού, όπως το λένε. Στον εισαγγελέα. Οι κασέτες του σταθμού θα υπάρχουν. β) Το ΓΝΡ ΔΕΝ παρανόμησε σε βάρος γιατρού για τις αμοιβές του, σε διπλά προγράμματα εφημεριών και λοιπά αντίστοιχα κωμωδίας του ελληνικού παλιού κινηματογράφου. «Απουσία αντίδρασής μου» διαπιστώνουν μόνον αυτοί. Οι καθ΄έξιν και κατά συρροήν διαστρεβλωτές και εκθεμελιωτές των πάντων. Ένα λογιστικό – ανθρώπινο λάθος όχι φυσικά δικό μου, που αποκαταστάθηκε όχι γρήγορα, αλλά αυτοστιγμεί. Τέτοιες οι «εμπειρίες» τους στις απευθείας συζητήσεις μας στο γραφείο μου.

Του Γκαίμπελς, του Στάλιν και του Μάο νοσταλγοί μιμητές, ντροπή. Ουαί υμίν υποκριταί.

Κοίτα σύμπτωση! 1000 λέξεις μου βγήκε το κείμενο! Πράγματι, ίσως αρκούσε μόνο μία. ΟΥΑΙ.

     ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διοικητής Γ.Ν.Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ