ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προβληματισμοί και παράπονα για το γήπεδο της Σοχώρας

0

Σημαντικό το έργο της ανάπλασης εκφράζουν οι Πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων

Τους προβληματισμούς αλλά και τα παράπονά τους σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο γήπεδο της Σοχώρας λόγω του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης στο δυτικό μέτωπο του Ρεθύμνου εξέφρασαν στο «Ρ» οι Πρόεδροι των αθλητικών σωματείων «Ρεθυμνιακός» και «Αστέρας Ρεθύμνου». Και οι δύο Πρόεδροι θεωρούν σημαντικές τις αλλαγές που έχουν γίνει στην περιοχή, όμως υπάρχουν κάποια ζητήματα όσον αφορά σε χρονοκαθυστερήσεις και λειτουργικά θέματα που, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, επείγει η αντιμετώπισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ρεθυμνιακού κ. Κώστας Παπαδάκης μιλώντας στο «Ρ» υπογράμμισε: «Συνεναίσαμε στο να γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές - παρεμβάσεις στο γήπεδο, γιατί θα είναι για το καλό της πόλης. Όμως, δεν έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα της ανάπλασης, ούτε οι δεσμεύσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου και του δήμου και σε αυτά έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Το γήπεδο της Σοχώρας είναι το μεγαλύτερο αθλητικό κύτταρο, δεν υπάρχει άλλο γήπεδο που να αθλούνται τόσα άτομα στο κέντρο της πόλης και θα έπρεπε να είναι το “κόσμημα” του νομού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διασφαλιστεί γιατί εκτός από την ιστορία του, σε αυτό αθλούνται περίπου 500 αθλητές, παιδιά ρεθεμνιώτικων οικογενειών. Αισθητικά αυτό που θα γίνει θα αναβαθμίσει την περιοχή και δε διαφωνούμε σε αυτό. Από την πλευρά μας, όμως, θέλουμε να μας διασφαλίσουν τα συμφωνηθέντα όσον αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα χρονοδιαγράμματα αυτών που δεν εφαρμόζονται και δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι’ αυτό».

Ο ίδιος, μάλιστα, όσον αφορά στα προβλήματα που έχουν προκύψει, συνέχισε λέγοντας: «Το γήπεδο αυτό είναι σε απελπιστική κατάσταση και στο έργο της ανάπλασης δεν περιλαμβάνεται ο αγωνιστικός χώρος. Περιλαμβάνονται μόνο τα περιφερειακά, δηλαδή κερκίδες, αποδυτήρια, γραφεία, κ.ά. Για τον αγωνιστικό χώρο ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί ότι μέσω ενός κονδυλίου θα άλλαζε τον χλωροτάπητα και ζητάμε άμεσα να γίνει η αλλαγή του χλωροτάπητα και του ταρτάν. Επιπλέον, ένα σοβαρό πρόβλημα που έχουμε αυτή την ώρα είναι ότι οι μπάλες από τον αγωνιστικό χώρο φεύγουν στη θάλασσα. Προσωρινά θα έβαζαν ένα δίχτυ ασφαλείας για να μη γίνεται αυτό και για να αποφύγουμε πιθανό ατύχημα. Περιμέναμε ότι το δίχτυ θα είχε μπει μέχρι τέλος Αυγούστου, όπως μας είχαν πει, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ένα άλλο πρόβλημα που θα προκύψει αφορά στην κερκίδα, η οποία θα είναι από τη μεριά της ανατολής, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται. Τα απογεύματα, που γίνονται οι αγώνες, ο ήλιος πέφτει και ο θεατής θα έχει όλο τον ήλιο απέναντι. Ζητάμε, λοιπόν, να γίνει ένα στέγαστρο για να μην υπάρξει πρόβλημα με τον ήλιο και τις βροχές. Όσον αφορά στα κύματα της θάλασσας, από τις μελέτες που μας έχουν παρουσιαστεί, αυτά δε θα μπαίνουν, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο  έμπαιναν πριν. Περιμένουμε, πάντως, να δούμε τι θα γίνει με όλα αυτά τα θέματα και ζητούμε τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των δεσμεύσεων».

Ο Πρόεδρος του Αστέρα Ρεθύμνου κ. Κώστας Μακρυμανωλάκης αναφορικά με το έργο ανάπλασης του γηπέδου και τα προβλήματα, τόνισε ότι: «Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει καλή δουλειά, λειτουργικά προβλήματα όμως σίγουρα θα υπάρχουν στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος να βγουν έξω από το γήπεδο οι μπάλες, να πάνε σε κάποιο αυτοκίνητο και να έχουμε ατύχημα, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα από εκείνη την πλευρά του γηπέδου. Μας είχαν πει ότι θα έβαζαν προσωρινά κάποιο δίχτυ, κάτι που τελικά δεν έγινε. Πιστεύω, όμως, ότι θα γίνουν όσα μας έχουν πει και περιμένουμε την εξέλιξη του έργου».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο κ. Γιάννης Λίτινας τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει τμηματικές παραδόσεις και ότι οι πολίτες δε θα πρέπει να συγχέουν τα επιμέρους τμήματα, καθώς άλλο χρόνο παράδοσης έχει η πλατεία Νομαρχίας, άλλο έχει ο περιφερειακός δρόμος, άλλο η πλατεία Δικαστηρίων και άλλο χρόνο παράδοσης έχει το γήπεδο της Σοχώρας. Όσον αφορά στο γήπεδο, για το οποίο έχουν εκφραστεί τα παραπάνω παράπονα, ο κ. Λίτινας σημείωσε ότι το συγκεκριμένο υποέργο έχει χρόνο παράδοσης τέλος Δεκεμβρίου και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το κομμάτι του γηπέδου θα το τελειώσουμε μέσα στον Νοέμβριο, παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε υπογράψει και έχει εγκριθεί από την υπηρεσία προβλέπει παράδοση τέλος Δεκεμβρίου. Είχαμε ζητήσει να ξεκινήσουμε τις εργασίες στο γήπεδο πολύ πιο νωρίς, όμως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες που γίνονταν καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου δε μας επέτρεπαν να μπούμε στο γήπεδο. Ξεκινήσαμε τις εργασίες αρχές Ιουλίου και από τότε ισχύει το χρονοδιάγραμμα». Ερωτηθείς για το δίχτυ ασφαλείας που οι Πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων επεσήμαναν στο «Ρ» ότι έπρεπε ήδη να έχει τοποθετηθεί κάποιο προσωρινά, ο κ. Λίτινας σημείωσε πως «όταν ξεκινάς τον Ιούλιο να εκτελείς ένα τόσο μεγάλο έργο δε γίνεται αυτό το πράγμα να έχει γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου».

Μαρία Ιερωνυμάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ