ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προσφέρουν τις αποζημιώσεις τους για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης

0

Οκτώ χιλιάδες ευρώ από τις αποζημιώσεις τους θα διαθέσουν τα μέλη του συμβουλίου του πανεπιστημίου Κρήτης για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του ιδρύματος, η οποία έχει υποστεί δραματικές περικοπές στις επιχορηγήσεις της.

Όπως τονίζει ο διευθυντής της, Μανόλης Κουκουράκης, τα χρήματα που θα διατεθούν θα καλύψουν επιτακτικές ανάγκες της υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά, αποφάσισαν να δώσουν τις αποζημιώσεις που βάσει νόμου δικαιούνται, με σκοπό την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Ο λόγος για τα μέλη του συμβουλίου του πανεπιστημίου Κρήτης, που στην τελευταία συνεδρίασή τους συμφώνησαν να διαθέσουν τις οκτώ χιλιάδες ευρώ που τους αναλογούν ετησίως για να στηρίξουν την υπηρεσία "κόσμημα" του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος του νησιού. Αυτή η απόφαση - σταθμός, αφορά στον πρόεδρο, τα μέλη και τη γραμματέα του συμβουλίου.

Από το ακαδημαϊκό έτος 1977-1978, που άρχισε να λειτουργεί το πανεπιστήμιο Κρήτης, το αρμόδιο υπουργείο κάθε χρόνο το επιχορηγούσε με ένα αξιοσέβαστο ποσό. Στα χρόνια της κρίσης όμως, τα χρήματα μειώθηκαν δραματικά.

Η επιτροπή της βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τον διευθυντή της, είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το πώς θα διατεθούν αυτά τα χρήματα προκειμένου να ικανοποιηθούν επιτακτικές ανάγκες.

Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι μία από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη στην Ελλάδα- στεγάζεται σήμερα σε δύο υπερσύγχρονα κτίρια στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο σε έκταση 5,5 στρεμμάτων και στις Βούτες Ηρακλείου, σε έκταση 3,5 στρεμμάτων. Και στα δύο κτίρια που καλύπτουν τις ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας φιλοξενούνται 500 χιλιάδες τόμοι βιβλίων και 100 χιλιάδες τόμοι περιοδικών.

Πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μπορεί να έχει κάθε πολίτης, πέρα από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το κτίριο είναι προσβάσιμο και στα άτομα με αναπηρία, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη μελέτη των τόμων της βιβλιοθήκης και από τα άτομα με προβλήματα όρασης.

neatv.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ