ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο νοσοκομείο κοντεύει να στείλει ο Σήφης τους κυνηγούς του…

0

Από τον παράγοντα τύχη εξαρτάται -όπως όλα δείχνουν- εάν ο διαβόητος Σήφης κάνει τη λάθος κίνηση και πέσει τελικά στα δίκτυα του διάσημου ερπετολόγου, Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στο Ρέθυμνο.

 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όλες οι επιχειρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι τεχνικά άρτιες, όμως πάντα την τελευταία στιγμή η τύχη είναι με το μέρος του κροκόδειλου και έτσι καταφέρνει και ξεγλιστράει….

Αναλυτικότερα, μετά από τρεις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες -από την Κυριακή μέχρι και χθες το βράδυ- οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως τελικά δεν έχουν να κάνουν με ένα ζόρικο άγριο ζώο, αλλά με ένα ερπετό που φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά των κατοίκων της μεγαλονήσου, που για κανέναν λόγο τους αρέσει να υποδουλώνονται.

Ναι, σωστά καταλάβατε. Μιλάμε για το Σήφη. Τον κροκόδειλο που από το καλοκαίρι εντοπίστηκε να ζει στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι επιχειρήσεις για την αιχμαλωσία του ζώου είναι τεχνικά άρτιες, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, η αιχμαλωσία του εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το παράγοντα τύχη, η οποία μέχρι σήμερα τον βοηθά ώστε να μην κάνει τη λάθος κίνηση και πέσει στα δίκτυα του διάσημου ερπετολόγου, Ολιβιέ Μπερά.

Πέρα όμως από τον παράγοντα τύχη, ακόμα και η ίδια η φύση συνωμοτεί εναντίον των κυνηγών του Σήφη. Όπως πληροφορούμαστε το βράδυ της Κυριακής ο Ολιβιέ Μπερά, ο συνεργάτης του, αλλά και ο Πέτρος Λυμπεράκης που βούτηξαν στα νερά της λίμνης, κατάφεραν και πέρασαν τη θηλιά στο σώμα του Σήφη. Όμως, το τελευταίο δευτερόλεπτο ο κροκόδειλος παλεύοντας με όλες του τις δυνάμεις, είπε το δικό του "ΟΧΙ" στη σκλαβιά και ξέφυγε σαν χέλι.

Τη νύχτα της Τρίτης που έγινε η δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια, ο Σήφης είχε θυμώσει σε τέτοιο βαθμό που δεν επέτρεψε σε κανέναν όχι μόνο να τον πλησιάσει, αλλά ούτε καν να τον εντοπίσει από μακριά.

Τα πείσματα του κροκόδειλου κορυφώθηκαν χθες το βράδυ όταν αποφάσισε να τρυπώσει στην κρυψώνα του και να αφήσει κατά μέρος τις νυκτερινές του βόλτες, για να μην του βγουν ξινές. Έτσι, ο Ολιβιέ Μπερά, αλλά και ο Πέτρος Λυμπεράκης έμειναν κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού, ενώ λίγο έλλειψε ο Σήφης να τους στείλει στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Ο Ολιβιέ Μπερά, που το "φυσά και δεν κρυώνει", ετοιμάζεται να βουτήξει και απόψε στα νερά της λίμνης, με την ελπίδα ότι ίσως η τύχη εγκαταλείψει για λίγο τον κροκόδειλο.

Η παραμονή του Ολιβιέ Μπερά στο Ρέθυμνο θα είναι και αυτή τη φορά περιορισμένη, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θα πρέπει να φύγει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

neatv.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ