ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα θέματα που συζήτησε ο Λοβέρδος στην Κρήτη

0

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε "μυστικά" στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" υπεβλήθη σε επέμβαση laser στο ΒΕΜΜΟ από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη.

Ο υπουργός έκανε επέμβαση προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα υπερμετρωπίας που είχε, το οποίο του προκαλούσε μειωμένη κοντινή αλλά και η μακρινή όραση. Ολα πήγαν εξαιρετικά καλά και στο εξής ο κ. Λοβέρδος θα μπορεί να βλέπει και να διαβάζει χωρίς να χρειάζεται γυαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έκανε τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο πριν περίπου 1 εβδομάδα στην Αθήνα και χθες πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού του στο ΒΕΜΜΟ για να τον εγχειρήσει ο κ. Παλλήκαρης με τον οποίο τον συνδέει γνωριμία αρκετών χρόνων.

Ο υπουργός μπήκε κυριολεκτικά... κρυφά στο χώρο του ΒΕΜΜΟ και είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν κανείς δεν τον είδε ούτε πληροφορήθηκε την ινγκόγκνιτο επίσκεψή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επέμβαση laser στην οποία υπεβλήθη ο κ. Λοβέρδος, διήρκησε 10-15 λεπτά, ήταν ανώδυνη και ο υπουργός θα χρειαστεί λίγα 24ωρα για την σταδιακή επιστροφή στα καθήκοντά του χωρίς γυαλιά και με πολύ καλή όραση.

Ωστόσο πραγματοποίησε κανονικά μια σειρά από συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές  του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης .

Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις που πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας στην Κρήτη:

- Θέματα που έχουν να κάνουν γενικότερα με την λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και ειικότερα (και φλέγοντα) συζήτησε ο κ. Λοβέρδος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Ε.Στεφάνου, τους αντιπρυτάνεις Γ.Τζιριτα, Β.Καρδάση και Ε. Παπαδάκη, τον Περιφερειάρχη Σ.Αρναουτάκη και τον Γ.Μαρινάκη. Τα επείγοντα ζητήματα είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την ίδρυση τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. η διδασκαλία θα γίνεται στα Αγγλικά και οι φοιτητές θα καταβάλλουν δίδακτρα. Επίσης με την ίδρυση του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

- Με τον  Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Β.Διγαλάκη, τον Ν.Νικολαΐδη , την Ε.Ψυλλάκη και τον Γ.Σταυρουλάκη, ο υπουργός Παιδείας συζήτησε θέμτα που έχουν να κάνουν με τις επιστημονικές και ερευνητικές επιδόσεις καθώς και τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος, ενώ συζητήθηκαν και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την μειωμένη χρηματοδότηση και την έλλειψη επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

- Με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Ε. Καπετανάκη, ο κ. Λοβέρδος συζήτησηε το πρόγραμμα υποστήριξης καινοτομίας που διοργανώνει το ΤΕΙ μαζί με το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και τα ερευνητικά κέντρα της Κρήτης. Μεταξύ άλλων , ειδικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τα αποτελέσματα του προγράμματος Αθηνά στη λειτουργία του προγράμματος.

Μάλιστα στον προσωπικό του ιστότοπο ο Ανδρέας Λοβέρβος λέει σήμερα: ''Χθες σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, διαμορφώσαμε το προσχέδιο και τον οδικό χάρτη της ίδρυσης στο Ρέθυμνο δύο προπτυχιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού.

Ένα ξενόγλωσσο που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. με δίδακτρα, και ένα που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

Όπως είπε στο «Ράδιο Κρήτη» ο κ. Λοβέρδος, την ερχόμενη Τετάρτη, θα έχει συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού για την ίδρυση δύο σχολών τουρισμού, σε Ρόδο και Ρέθυμνο.

Ο κ. Λοβέρδος είχε αναλυτική ενημέρωση και για θέματα της Ιερατικής σχολής Κρήτης ενώ προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή για εκπαιδευτικά θέματα της Εκκλησίας.

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των κενών, ο Υπουργός είπε ότι «Ξεκινάω από την Κρήτη για την κάλυψη των κενών», τα οποία εκτίμησε περίπου στα 150.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ